Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivena tajna dobre pizze

Tajna dobre pizze je u brašnu i siru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alessandro Negrini, vlasnik titule ‘Veliki svjetski pizza-majstor’ održao dvodnevnu pizza radionicu u Splitu, Zadru i Crikvenici.

Trgovački lanac METRO Cash&Carry odlučio je nagraditi svoje vjerne kupce - vlasnike i zaposlenike pizzerija i špageterija te u lipnju za njih organizirao dvodnevne pizza radionice u Splitu, Zadru i Crikvenici. Radionice su nastavak Metroovog projekta ‘Pizza - recept odlične suradnje’ kojima se ovaj trgovački lanac želi dodatno povezati s hrvatskim pizzerijama i špageterijama.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada

Dio toga projekta je i lansiranje internetske stranice finapapizza.com, a u planu su i druge aktivnosti. Kako su pokazale ankete, kupci su uvelike zainteresirani za daljnju edukaciju, a ponajviše za pripremanje originalne talijanske pizze. Stoga je METRO Cash&Carry u suradnji s talijanskom školom Pizza.itSchool osmislio i pokrenuo radionicu s glavnim predavačem Alessandrom Negrinijem.

Ovaj svjetski stručnjak za pizze, bivši talijanski i europski prvak te jedan od nositelja titule ‘Veliki svjetski pizza-majstor’ dokazao je polaznicima radionice kako, ma koliko iskustva imali i kakvi god majstori u pripremanju pizza bili, uvijek mogu naučiti nešto novo i korisno.

Prvog dana radionice Negrini je izložio svoje predavanje o važnosti sastojaka kod pripremanja pizza, s posebnim naglaskom na kvalitetu brašna od kojeg se pravi tijesto. U praktičnom dijelu radionice ponudio je nekoliko receptura kako se može pripremiti tijesto za pizzu, pokazao pojedine faze miješanja te opremu koja je potrebna za pripremu tijesta. Osim o brašnu, kvaliteta tijesta za pizzu uvelike će ovisiti i o njegovu sazrijevanju u hladnjacima. Kako je naglasio Negrini, idealno vrijeme sazrijevanja je 24 sata.

Drugog dana radionice Negrini je demonstrirao svoje zavidno umijeće izrade najrazličitijih vrsta pizza. Također se osvrnuo na važnost kvalitete peći za pečenje pizza, idealnu temperaturu pri pečenju te ukazao na razliku pečenja pizza u električnoj i krušnoj peći. Kada je o nadjevima, točnije siru riječ, jedini pravi za Negrinija je - mozzarella. Također je otkrio i jedan zanimljiv detalj - u umak od rajčice nikada se unaprjed ne dodaju začini poput origana ili bosliljka, nego tek kada je pizza pečena. Podsjetio je sudionike, mahom pizza majstore, na činjenicu da ne smiju zanemariti želje svojih gostiju, ta im dopuste da sami odluče koji začin žele dodati na svoju pizzu.

Polaznici, kojima su nakon završetka radionice uručene diplome s potpisom Alessandra Negrinija, iskazali su svoje oduševljenje onime što čuli i naučili u samo dva dana. Na njihovo oduševljenje, METRO Cash&Carry nastavlja ulagati u njihovo usavršavanje u spravljanju najpopularnijeg jela na svijetu te u rujnu nastavlja s radionicama u Zagrebu i Osijeku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene