Sastojci:
Pročitajte i ovo
U mlijeku
Bakalar u bijelom
Uz sir i salatu
Pašteta od gljiva
- 1 kg škarpine (može i smrznuta)
- 2 dl bijelog vina
- 4 češnja češnjaka
- 1 limun
- 2 dl vina
- 3 žlice pinjola
- 2 grančice ružmarina ili 1 žlica
- lovorov list
- maslinovo ulje
- 1 kg krumpira
- sol
- papar
Priprema:
Škarpinu očistite, dobro isperite, polijte ju sokom od limuna i ostavite da stoji 20 minuta. U međuvremenu ogulite krumpir i izrežite ga na ploške, posolite i popaprite. Nakon što je škarpina odstojala, posolite ju i poparite te stavite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Dodajte krumpir i pecite na 200. U međuvremenu napravite umak od pinjola i ružmarina. U lonac stavite 5 žlica maslinova ulja, vino, vodu, sitno narezan češnjak, ružmarin, pinjole, lovorov list te sol. Umak prokuhajte te zalijte po škarpini i krumpirima koji su se pekli 30 minuta, zatim sve skupa pecite još 15-ak minuta.