Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U mlijeku

Bakalar u bijelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne čekajte do idućeg Badnjaka da bi ste uživali u čarima bakalara.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Visoke cijene češnjaka Kao zlato Kupci se žale da ih proizvođači deru s cijenama ove namirnice, ali takva je potražnja: "Dok ga prodamo kasnije još ljudi zovu i traže"

- 800 g bakalara
- 2 glavice luka
- 4 fileta slanih inćuna ili srdela
- 1 vezica sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- brašno
- 0,75 l mlijeka
- ulje
- sol, papar

Priprema:

Bakalar izrežite na 4-5 komada, potopite u hladnu vodu te ostavite preko noći da omekša. Kada se bakalar namočio, stavite ga u lonac i kuhajte oko sat vremena. Ohladite ga, odstranite kožu i kosti, te razdvojite u manje komade. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk te ga prijajte dok ne postane staklast. Komade bakalara uvaljajte u brašno te stavite na luk da porumene. Ribu prelijte mlijekom i nastavite ju kuhati na laganoj vatri oko 40 min. Povremeno protresite tavu da se bakalar ne zalijepi za dno. Pred kraj dodati 2 žlice ulja, nasjeckani peršin i češnjak, te filete slane ribe. Posolite i poparite te bakalar stavite u vatrostalnu zdjelu i zapecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene