Sastojci:
Pročitajte i ovo
Nema ni limuna
Počela berba mandarina, urod je manji, a cijena veća: "Imamo najjeftinije voće u Europi"
Domaći plodovi
Što se događa? U Hrvatskoj nestašica popularnog voća: Uvozimo ga iz Turske, Španjolske, Argentine...
- 650 gr pilećeg filea
- 3 žlice kukuruznog brašna
- 2 bjelanjka
- 1 limun
- 3 režnja češnjaka
- 2 rajčice
- 5 žlica ulja
- peršin
- 2 dl pilećeg temeljca
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žlica šećera
- 2 žlice sojina umaka
- 2 žlice vinjaka (ili neki liker po želji)
Priprema:
Isjecite piletinu na kockice, a u posudi umutite bjelanjak i dodajte mu kukuruzno brašno. U tu smjesu umočite komade piletine i ostavite ih u hladnjaku 20 minuta. Ugrijte vok ili tavu, dodajte ulje i na njemu kratko popržite piletinu.
Kada je pečeno, meso odložite na tanjur obložen papirnatim ubrusom koji će upiti masnoću. Iz voka izvadite ostatak masnoće te stavite u njega sve sastojke za umak: pileći temeljac, sok od limuna, šećer, sojin umak i vinjak. Lagano promješajte sve sastojke i ostavite da prokuhaju. Tada u umak ubacite piletinu, rajčice i limun nasjeckane na ploške.
Kuhajte jelo još 5 minuta, a kada je gotovo, ukrasite ga sjeckanim peršinom.