Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije pripreme grah namočite preko noći, ili barem na par sati. Kratko ga prokuhajte i ocijedite.


Sastojci:

- 200 g graha
- 80 g pancete
- 300 g krumpira
- 200 g kukuruza u limenci
- 1 lovorov list
- 2 češnja češnjaka
- 1 par kobasica (kranjske, narodne)
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 velika žlica pirea od rajčice
- peršun
- sol, papar

Priprema:

Vezani članci Slika nije dostupna Artičoke sa slanutkom Slika nije dostupna Skuša na riži

Na maslinovu ulju pirjajte pancetu narezanu na kockice te dodajte grah i zalijte proključalom vodom. Kuhajte dok grah ne omekša, zatim dodajte krumpire izrezane na kockice, kukuruz, nasjeckani češnjak, lovor, kobasice izrezane na kolutiće, pire od rajčice te kuhajte još 20-ak minuta.

Na kraju zasolite i poparite maneštru te dodajte sitno nasjeckani peršun.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju