Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poslužite uz svježu zelenu salatu.


Sastojci:

- 600 g skuše
- 250 g riže
- 3 češnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 1 svježa paprika
- 3 rajčice ili 150 g pelata
- 1,5 dl bijelog vina
- 2 dl vode
- 1 stručak peršina
- sol
- papar
- 6 žlice maslinova ulja

Priprema:

Vezani članci Slika nije dostupna Viška pogača Slika nije dostupna Pašteta od gljiva

Ribu operite, posušite, posolite i poparite te u njezinu unutrašnjost stavite sitno sjeckani češnjak.Vatrostalnu zdjelu premažite s 3 žlice maslinova ulja, stavite krupno nasjeckan luk, zatim na kolute narezane rajčice i papriku, sve posolite i na kraju pospite ocijeđenom rižom koja se prethodno namakala u vodi. Na rižu stavite ribu, pospite nasjeckanim peršinom i zalijte mješavinom vina, vode i preostalog ulja. Pokrijte folijom i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju