Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali ljude da doniraju dijelove tijela

Kanibalski restoran bio je šala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijes javnosti se stišao nakon što je berlinski restoran Flimé izjavio da se samo šalio kada je pozvao ljude da doniraju dijelove svoga tijela za njihove 'potrebe'.

Naime, prije mjesec dana putem online-kampanje i oglasa u novinama, restoran Flimé, koji se otvara krajem rujna, zamolio je građane da doniraju svoje uši, prste, salo, testise ili bili koji drugi dio tijela za potrebe njihove kanibalske kuhinje. U oglasu su tražili i jednog kirurga 'slobodnih svjetonazora'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo Ilustracija Strašni prizori u SAD-u Usred pustinje pronađena tijela šestero ljudi, policija istražuje ubojstvo

Namjera vlasnika restorana je bila da na svoj meni uvrste ljudsko meso, koje bi bilo pripremljeno po recepturi plemena Waricaca koje je prakticiralo kanibalizam. U razgovoru za poznati njemački časopis Spiegel menadžer restorana je izjavio kako nije riječ o šali ili pak marketinškom triku te da posve ozbiljno misle otvoriti restoran krajem rujna, što je izazvalo mnoge javne proteste građana, udruga ali i političara.

No, kada je u jednoj berlinskoj ulici zasjala reklama za restoran, svi su odahnuli jer su shvatili da je kanibalski meni bio – šala. Ali, prilično neslana, mora se priznati, jer Berlinčani još uvijek pamte stvarni kanibalski slučaj koji se dogodio prije nekoliko godina u njihovu gradu. Ispostavilo se da vodstvo Fliméa htjelo samo dobru promidžbu i PR, jer je restoran – vegeterijanski.

Neslanu šalu ublažila je činjenica da je restoran pozivom na doniranje organa htio skrenuti pozornost na sve loše što sa sobom donosi konzumacija mesa na čovjekovo zdravlje, ali i okoliš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene