Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guinnessova knjiga rekorda dobila je i najdužu pizzu na svijetu.


U domovini pizze, Italiji proizveden je 4. srpnja najveći primjerak ovog planetarno popularnog jela. Pizza dugačka nevjerojatnih 433 metra i 20 centimetra ispečena je u gradiću Castiglione Olona. Svoju je prethodnicu aktualna šampionka nadmašila za nešto više od 25 metara.

Vezani članci Slika nije dostupna Pizza Napolitana je zaštićeni proizvod Slika nije dostupna Pizza od 3000 € po ukusu Jamesa Bonda

Najduža pizza ispečena je u bajkovitom mjesnom dvorcu Monteruzzo. Svima onima koji se spremaju oboriti talijanski rekord, nije naodmet znati da je za ovu pizzu utrošeno više od 250 kg brašna, 190 rajčica i 110 komada mozzarelle. Dakle, većini je sada jasno da je najdulja pizza na svijetu spravljena po recepturi slavne pizze margarite. Koliko su bosiljka utrošili, nije poznato.

Pizza dugačka gotovo pola kilometra napravila je pravu strku u gradiću, koji je bio preplavljen mještanima, ostalim znatiželjnicima, fotografima i novinarima. Nakon što je fotografirana, Guinessova odlikašica pojedena je u manje od sat vremena.