Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guinessova odlikašica

Ispečena najduža pizza na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guinnessova knjiga rekorda dobila je i najdužu pizzu na svijetu.

U domovini pizze, Italiji proizveden je 4. srpnja najveći primjerak ovog planetarno popularnog jela. Pizza dugačka nevjerojatnih 433 metra i 20 centimetra ispečena je u gradiću Castiglione Olona. Svoju je prethodnicu aktualna šampionka nadmašila za nešto više od 25 metara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo je jedna prava Pizza Napolitana je zaštićeni proizvod Slika nije dostupna Posuta 24-karatnim zlatom Pizza od 3000 € po ukusu Jamesa Bonda

Najduža pizza ispečena je u bajkovitom mjesnom dvorcu Monteruzzo. Svima onima koji se spremaju oboriti talijanski rekord, nije naodmet znati da je za ovu pizzu utrošeno više od 250 kg brašna, 190 rajčica i 110 komada mozzarelle. Dakle, većini je sada jasno da je najdulja pizza na svijetu spravljena po recepturi slavne pizze margarite. Koliko su bosiljka utrošili, nije poznato.

Pizza dugačka gotovo pola kilometra napravila je pravu strku u gradiću, koji je bio preplavljen mještanima, ostalim znatiželjnicima, fotografima i novinarima. Nakon što je fotografirana, Guinessova odlikašica pojedena je u manje od sat vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene