Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Allesandro Negrini u Zagrebu održao pizza radionicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački lanac Metro Cash & Carry još je jednom pokazao primjer dobre suradnje prema svojim vjernim kupcima.

U okviru projekta Pizza-recept odlične suradnje, METRO je ponovno u Hrvatsku doveo višestrukog svjetskog prvaka u pripremanju pizze Alesandra Negrinija, koji je u četiri dana demonstrirao umijeće pripravljanja najbolje pizze na svijetu.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Suradnja majstora Negrinija i Metro temelji se na poboljšanju ponude, ali i kvalitete pizza u Hrvatskoj. Radionica u Zagrebu samo je nastavak seminara održanih još u lipnju ove godine u Splitu, Zadru i Crikvenici.

Nakon odslušane radionice svi su na dobitku- stečeno znanje sigurno će primjenjivati u svojim kuhinjama, a i svojim će gostima moći ponuditi neke nove okuse mediterana i Italije, ovo je odličan projekt- rekao nam je jedan polaznika radionice.

Stručna radionica podiljena je u dva dana, a predavanja je odslušalo više od stotinu Metroovih kupaca koji su se okupili u kulinarskoj radionici Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu. Riječ je o vlasnicima pizzeria i špageterija te majstorima pizzajolima.

Prvi dan sastoji se od zanimljivog teorijskog predavanja u kojem je Negrini okupljenima govorio o važnosti namirnica za izradu kvalitetne pizze, kao i o načinima pripremanja tijesta s naglaskom na kvaliteti i gradaciji brašna pogodnog upravo za pizze. Negrini tvrdi: 'Brašno za pizzu nije isto kao i ono za kruh, jednako tako nema opravdanja da se netom napravljeno tijesto odmah i upotrebljava. Tijesto za pravu pizzu mora 24 sata odležati (zriti) u hladnjaku, tek je tada podatno i baš onakvo kakvo i treba biti..!'

Drugi dan rezerviran je za praktični dio, tijekom kojega je majstor Negrini pokazao umijeće izrade klasičnog talijanskog tijesta, ali ponudio je i nekoliko drugih recepata prema kojima se može pripremiti tijesto za pizzu. Pokazao je kako tijesto kroz razne faze doseže svoje potpuno zrenje, sve do konačnog trenutka kada je spremno za pečenje.

Ovakva, interaktivna radionica najbolji je način da se stečena znanja lakše primjenjuju, složili su se polaznici predavanja u Zagrebu. Osim što su se mogle naučiti razlike u pripremanju mnogih vrsta pizza, na radionici su se pripremale i vrlo ukusne i originalne focaccine, jednostavni pizza kruščići te mnoge druge delicije pripravljene od tijesta.

Gotovo svi polaznici seminara tvrde: 'Ovakav program stručnih radionica kakve je pokrenuo METRO hvale je vrijedan gastro-projekt koji je nedostajao domaćim ugostiteljima. Metro je doveo svjetski poznatog i priznatog majstora, koji u Hrvatskoj održava stručne seminare i radionice. Tek bi ga rijetki, možda, kada bi ga i susreli mogli upitati za kakav savjet!'

Alessandro Negrini, međunarodni je sudac na prestižnim natjecanjima u izradi pizza, višestruki je svjetski pizza majstor i predavač je na talijanskoj školi pizza.it. Tako se i u Zagrebu pokazao kao odličan, iskusan i vrlo pristupačan predavač, uvijek spreman pomoći i odgovoriti na svako postavljeno pitanje.

Polaznici u Zagrebu nakon završenih radionica i više su nego zadovoljni, tvrde-uočili su pogreške koje su do sada radili i svakako će ih nastojati ispraviti.

Kada smo upitali majstora Negrinija sviđa li mu se pizza koju pipremaju hrvatski pizzajoli? Odgovorio je da je pizza u Hrvatskoj vrlo dobra, ali i da još ima prostora za poboljšanje kvalitete: 'Postoje neka sitna, ali vrlo važna pravila kojih se treba držati i tada će i okus i kvaliteta biti na vrlo visokom nivou!'

Nakon Zagreba, već su u petak i subotu i Osječani mogli naučiti kako pripremiti vrhunsku talijansku pizzu. Majstor Alessandro Negrini održao je predavanja u Osijeku gdje je također s vjernim kupcima METRO Cash & Carrya podijelio svoje bogato znanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene