Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može se žaliti

Ipak će u zatvor? Darku Kovačeviću Daruvarcu odbili žalbu za odgodu kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darku Kovačeviću Daruvarcu, koji je "zbog obiteljskih prilika" tražio odgodu služenja četverogodišnje zatvorske kazne, u utorak je molba odbijena.

Sutkinja izvršenja Županijskoga suda u Zadru Dijana Grancarić potvrdila je Hini da je odluku donijela nakon što je od Centra za socijalnu skrb u Zadru primila izvješće o stanju na terenu to jest u obitelji Darka Kovačevića i zaključila da je osuđenikova molba neosnovana.

Pročitajte i ovo Mučni slučajevi koji su otkriveni zahvaljujući Provjereno (Foto: Dnevnik.hr) Komentar Lane Ružičić Kaznena prijava, kažete? Da ne radimo svoj posao, ovi bi ljudi vjerojatno još šetali. Ne samo šetali, oni bi tukli, silovali, prijetili... Slika nije dostupna imao rok do ponoći Darko Kovačević Daruvarac taksijem stigao u Remetinec, procurilo gdje će služiti kaznu

"Rješenje je odmah poslano osuđeniku i njegovu odvjetniku i u roku tri dana oni se mogu žaliti, a o žalbi će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru", dodala je.

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene