Igra karabitom umalo je kobno završila za desetogodišnjeg dječaka iz Letovanića. U teškom stanju s ozljedama glave prevezen je u zagrebačku kliniku za dječje bolesti gdje je hitno operiraran. Iz policije još jednom apeliraju na roditelje da paze na svoju djecu, te da im ne kupuju eksplozivna sredstva jer ona nisu igračke.

Galerija


Desetogodišnji dječak u srijedu popodne je u pokupskom Letovaniću, pucajući karabitom, zadobio ozljede opasne po život.

Vezani članci Svijeće u čast preminulom dječaku Adamu Toledu Užas u SAD-u: Policija objavila snimku na kojoj policajac ubija 13-godišnjaka Zračnica (Foto: Nel Pavletić/Pixsell) Opasna igra umalo završila kobno: Dječak (7) zadobio teške ozljede nakon što ga je pogodio brat (13)

Hitno je prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb, gdje su se liječnici borili za njegov život.

Kako su za DNEVNIK.hr u četvrtak kazali iz KBD-a Zagreb, dječak je stabilno, izvan životne opasnosti te se nastavljaju mjere intenzivnog liječenja.

"Dijete je sinoć zaprimljeno sa teškim eksplozivnim ozljedama glave i mozga. Napravili smo hitnu operaciju, danas je stanje stabilno i dobro, dijete je pri svjesti i u kontaktu s njime se može i razgovarati i mi se nadamo pomalo dobrom oporavku", rekao je Miroslav Gjurašin, voditelj Referentnog centra za dječju traumatologiju Ministarstva zdravstva RH. 

"Ove godine već sada prema nepotpunim podacima imamo pet težih tjelesnih ozljeda i 15 lakših, znači to je više nego što je bilo prošle godine za vrijeme trajanja čitave akcije Mir i dobro.  Znači sigurno će birti rezultati nešto lošij", komentirao je Tomislav Vukoja, Ravnateljstvo policije.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr