Nasilje, ilustracija
Nasilje, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Puli potvrdilo je optužnicu protiv 31-godišnjaka koji je zatočio ženu i danima je držao u stanu pod videonadzorom, ali i 21-godišnje djevojke koja mu je pomagala u tome.


31-godišnjaka se tereti da je 9. prosinca prošle godine u stanu u Puli fizički napao 40-godišnjakinju. Uzeo joj je mobitel i njezine osobne dokumente, vezao joj ruke i zaključao je u stan.

Vezani članci Zabijen nož u stol Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko Izraelski zračni napadi na Hamasove lokacije - 1 Izrael avionima gađao Hamasove lokacije u Gazi: Poručuju da su odgovorili na raketnu paljbu prema njima

U večernjim satima ženu je njezinim automobilom prevezao u drugi stan u Puli. Tamo ju je ponovno fizički napao i u više joj navrata prijetio. Nakon toga je uključio videokameru.

40-godišnjakinju je držao zatočenu u sobi uz stalni videonadzor sve do 12. prosinca. Tada je ona iskoristila njegovu nepažnju u nadziranju i uspjela pobjeći pa se za pomoć obratila policiji.

Tijekom dana zatočeništva zadobila je brojne tjelesne ozljede. 31-godišnjak je i nakon 12. prosinca nastavio koristiti njezin automobil.

Elektrošokerom napao policajce

2. veljače ove godine u Puli zaustavili su ga policajci kako bi utvrdili njegov identitet, a on se dao u bijeg. Policajci su ga uhvatili i nad njim primijenili sredstva prisile, no on im se i dalje opirao. Izvadio je elektrošoker i njime napao policajce pa pobjegao. Policajci su zadobili lakše tjelesne ozljede.

21-godišnjakinju se tereti da je od 12. prosinca prošle do 4. veljače ove godine u Puli znala da je 31-godišnjak počinio kaznena djela i da se skriva od policije. Pomogla mu je time što mu je dala na korištenje svoj podstanarski stan u Puli.

Protiv 31-godišnjaka je produljen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti još teže kazneno djelo.