Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica i protiv pomagačice

Ženi vezao ruke i zatočenu je danima držao u stanu u Puli pod videonadzorom: Policajce napao elektrošokerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Puli potvrdilo je optužnicu protiv 31-godišnjaka koji je zatočio ženu i danima je držao u stanu pod videonadzorom, ali i 21-godišnje djevojke koja mu je pomagala u tome.

31-godišnjaka se tereti da je 9. prosinca prošle godine u stanu u Puli fizički napao 40-godišnjakinju. Uzeo joj je mobitel i njezine osobne dokumente, vezao joj ruke i zaključao je u stan.

Pročitajte i ovo Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi Leonid Volkov Nastavlja borbu "Htjeli su od mene napraviti šniclu!" Nekoliko sati prije nego što je brutalno napadnut čekićem, izrekao proročanske riječi

U večernjim satima ženu je njezinim automobilom prevezao u drugi stan u Puli. Tamo ju je ponovno fizički napao i u više joj navrata prijetio. Nakon toga je uključio videokameru.

40-godišnjakinju je držao zatočenu u sobi uz stalni videonadzor sve do 12. prosinca. Tada je ona iskoristila njegovu nepažnju u nadziranju i uspjela pobjeći pa se za pomoć obratila policiji.

Tijekom dana zatočeništva zadobila je brojne tjelesne ozljede. 31-godišnjak je i nakon 12. prosinca nastavio koristiti njezin automobil.

Elektrošokerom napao policajce

2. veljače ove godine u Puli zaustavili su ga policajci kako bi utvrdili njegov identitet, a on se dao u bijeg. Policajci su ga uhvatili i nad njim primijenili sredstva prisile, no on im se i dalje opirao. Izvadio je elektrošoker i njime napao policajce pa pobjegao. Policajci su zadobili lakše tjelesne ozljede.

21-godišnjakinju se tereti da je od 12. prosinca prošle do 4. veljače ove godine u Puli znala da je 31-godišnjak počinio kaznena djela i da se skriva od policije. Pomogla mu je time što mu je dala na korištenje svoj podstanarski stan u Puli.

Protiv 31-godišnjaka je produljen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti još teže kazneno djelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene