Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao za policiju

Sam svoj majstor zamalo odletio u zrak? Trebao je obaviti neke radove u podrumu pa je postavio eksploziv

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kazneno je prijavljen 76-godišnjak koji je u naseljenom području kod Obrovca radi izvođenja radova u podrumskim prostorijama postavio i pokušao detonirati eksploziv koji je nedozvoljeno posjedovao, a koji je policija deaktivirala.

Iz zadarske policije u petak su priopćili kako 76-godišnjaka terete za kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičen je da je na obrovačkom području neovlašteno koristio sporogoreći štapin s detonatorskom kapislom i eksplozivom, kojeg je postavio u podrumske prostorije te ga pokušao aktivirati.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na mjesto događaja su izišli pripadnici policijskog odjela za protueksplozijsku zaštitu koji su na siguran način deaktivirali i izuzeli postavljenu eksplozivnu napravu.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Kazneni zakon propisuje da će se zatvorom do tri godine kazniti onaj tko neovlašteno izrađuje, nabavlja, posjeduje, prodaje ili na drugi način sebi ili drugome pribavlja u posjed vatreno oružje, streljivo, eksplozivne tvari ili njihove sastavne ili rezervne dijelove čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno ili je dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što kažete? Sam svoj majstor! Okušali se u kućnim popravcima i izumima, provjerite kako im ide

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 MAJSTORSKA POSLA Akcija uradi sam mogla bi vas skupo stajati: U Njemačkoj su neki kućni radovi zabranjeni, provjerili smo kako stoje stvari u Hrvatskoj

Zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina kaznit će se onaj tko požarom, poplavom, eksplozivom, otrovom ili otrovnim plinom, ionizirajućim zračenjem, motornom silom, električnom ili drugom energijom ili kakvom općeopasnom radnjom ili općeopasnim sredstvom izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene