Sportski zrakoplov srušio se na vrsarsku zračnu luku zbog greške pilota, izvijestio je nakon završetka očevida istražitelj za zrakoplovne nesreće iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Danko Petrina.


U kratkoj izjavi nakon obavljenog očevida na vrsarskom aerodromu Petrina je rekao da je utvrđeno da se radi o grešci pilota i kako je najvažnije da nije bilo stradalih.

Vezani članci Udar munje (Foto: Screenshot/YouTube) Munja ne udara dvaput na isto mjesto? Nevjerojatna snimka opovrgnula staru izreku Pogled iz aviona (Foto: Dnevnik.hr) Vlada produžila rok do kojeg se države koje su nam spremne prodati borbene avione moraju očitovati

Sportski zrakoplov u petak se u vrsarskoj zračnoj luci na terasu ugostiteljskog objekta srušio oko 11:40 sati. Radi se o zrakoplovu OECHE registriranom u Austriji, a pilot je imao sve potrebne dozvole za let, odnosno "fly" plan iz Graza prema Vrsaru.

FOTO Vrsar: Zrakoplov se srušio na terasu kafića

U zrakoplovu su bili pilot i kopilot - otac i sin, 55-godišnji Hermann Eigner i 19-godišnji Andreas Eigner, koji su iz Graza prema Vrsaru poletjeli u 10:10 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook