Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija razotkrila je bračni par za koji sumnja da je u Hrvatsku na prevaru doveo i zatočio 29-godišnju Albanku koju je suprug navodno silovao kako bi im rodila djete.


Osumnjičeni 48-godišnjak žrtvu je upoznao u Prizrenu u kolovozu ove godine i ponudio joj da se uda za njega i rodi mu djecu. Pritom joj je rekao da je godinama u braku bez djece i da se kani rastati.

Vezani članci Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj'' Željko Prigorac Načelnik Lasinje zbog silovanja osuđen na dvije godine zatvora. Sutkinja: "Odvratno i odbojno"

Radi nesređenih obiteljskih odnosa i loših imovinskih prilika,
29-godišnja Albanka ponudu je shvatila kao priliku za novi početak, pa je pristala na brak i odlučila doći u Hrvatsku.

Nakon što je zatražila vizu, osumnjičeni joj je dao jamstvo za
smještaj. No, kad je 24. rujna došla u Hrvatsku, 'lažni mladoženja' uzeo joj je putovnicu i sa suprugom objasnio da se oni neće rastati već da žele da im rodi djete.

Supružnici su Albanku zatočili, a bračni par je razotkriven ubrzo nakon što je njihova žrtva pobjegla i u slastičarnici u Gajnicama zamolila zaposlenicu da pozove policiju.

Iako je osumnjičeni sa suprugom došao do slastičarnice te na silu i uz prijetnju smrću odvukao Albanku 'kući', na njihova vrata ubrzo je pokucala policija.

Žrtva je odvedena na pregled u Opću bolnicu Sveti Duh, a nakon toga na skrb nadležnim institucijama. Supružnici su privedeni.

Policijska istraga se nastavlja zbog sumnje da je 48-godišnjak sa šest godina mlađom suprugom počinio kazneno djelo silovanja i trgovanja ljudima.