Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost 16 tisuća kuna

Zaplijenjen kilogram marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske uspješno su proveli dvije zaplijene opojnih droga, u kojima je ukupno pronađeno više od kilogram marihuane, a kaznene su prijave podnesene protiv trojice muškaraca.

Obje su akcije zaplijene bile provedene u srijedu, 23. ožujka, o čemu je izvješćeno danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU požeško-slavonskoj.

'Na temelju naloga Županijskoga suda u srijedu je pretražena obiteljska kuća i drugi prostor u Orljavskoj ulici u Požegi, a koje koristi 43-godišnji muškarac. Pronađena su dva paketa od 515 i 519 grama marihuane. Muškarac je uhićen te je uz kaznenu prijavu priveden istražnome sucu', istaknuo je Josip Vidović, voditelj grupe za kriminalitet druga u PU.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su pronađeni paketi marihuane kupljeni u Zagrebu za iznos od 16 tisuća kuna te da su bili namijenjeni za distribuciju na požeško-slavonskom području. Njihovom preprodajom bi se postigla cijena od 60 tisuća kuna, rekao je Vidović. Počinitelj ovog kaznenog djela do sada nije bio prijavljivan zbog kaznenog djela zloporabe droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Zaplijenjene sjemenke kanabisa - 4 Na GP-u Marasovići VIDEO Uhvatili ga na granici s 400 tisuća sjemenki kanabisa: Količina droge koju je mogao uzgojiti je nevjerojatna

Pretražen stan, kuća i ugostiteljski objekti

U srijedu su također uhićena i dvojica muškaraca od 23 i 38 godina zbog sumnje da su u više navrata prodavali canabis marihuanu konzumentima sa šireg područja grada Požege, rekla je glasnogovornice PU požeško-slavonske Ivana Radić.

'Na temelju naloga županijskog suda pretražen je stan, obiteljska kuća ugostiteljski objekt te dva osobna i jedno teretno vozilo pri čemu su pronađena 83 grama marihuane te jedna precizna digitalna vaga. Počinitelji ovog kaznenog djela uhićeni su i uz kaznenu prijavu privedeni istražnome sucu koji im je odredio zadržavanje. Opojna je druga također kupljena u Zagrebu a 38-godišnji ju je počinitelj poslao teretnim vozilom u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege i to bez znanja vozača. Droga je bila skrivena među artiklima koji su trebali biti isporučeni ugostiteljskom objektu u vlasništvu 38-godišnjaka', rekla je glasnogovornica Radić. Počinitelji ovog kaznenog djela od prije su poznati policiji kao konzumenti i preprodavači droga. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene