Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNENA PRIJAVA

Lažni policajci u Zagrebu istraživali krivotvorene novčanice: Za jednim se još traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u prijevaru zagrebački policajci su podnijeli kaznenu prijavu nakon što su proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim muškarcem.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se početkom lipnja 2021. godine oko podne osumnjičeni 36-godišnjak i 24-godišnjak dovezli osobnim automobilom na adresu oštećene osobe na području Trnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna raspisana potraga Odglumio šefa policije i prodao nevjerojatno prozirnu foru: Policija otkrila tko je staricu preveslao za 100.000 kuna, ali postoji mali problem

Po dolasku na adresu, nazvali su je na telefon te se lažno predstavili kao policijski službenici koji istražuju krivotvorene novčanice. Oštećena je povjerovala u njihovu lažnu priču te lakomisleno jednom od njih predala bankovnu karticu i PIN kako bi mogli podići novac s računa, dok je drugi za to vrijeme čekao u vozilu. Potom su se odvezli do obližnje tržnice gdje je 23-godišnjak s karticom i PIN-om oštećene podigao 5.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAZNENA PRIJAVA Dobio milijun kuna za radove koje nikad nije izvršio niti je vratio novac

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 5.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 36-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za drugim muškarcem intenzivno traga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene