Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinez 'dilao' oružje

Zagreb: Pronađene velike količine 'ninja' oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija izvijestila je o zapljeni velike količine hladnog oružja.

Policijski službenici PU zagrebačke su tijekom kontinuiranog postupanja na problematici suzbijanja prodaje i držanja zabranjenog oružja, kojemu je osnovna namjena napad ili nanošenje tjelesnih ozljeda, obavili analizu kojom prilikom je utvrđeno da se navedenim oružjem koriste osobe mlađe životne dobi do sada uglavnom već evidentirane za prekršaje sa elementima nasilja, nerijetko i članovi navijačkih skupina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Oblačno, tmurno i uz povremenu kišu. Doznajte kada slijedi razvedravanje Slika nije dostupna jutarnje magle su svakodnevica Meteorologinja otkriva: Sunčano i toplo još nekoliko dana, a zatim zahladnjenje i lokalni pljuskovi

Distribuciju i prodaju obavljalo poduzeće u vlasništvu kineskog državljanina

U cilju preveniranja prodaje takve vrste oružja, tijekom prosinca 2010. i početkom siječnja ove godine policijski službenici proveli su više kriminalističkih istraživanja nad više osoba koje su nudile na prodaju takvo oružje te je protiv tih osoba Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijet optužni prijedlog zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj Zakona o oružju.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je distribuciju i prodaju navedenog zabranjenog oružja obavljalo i Trgovačko društvo s područja Zagreba u vlasništvu kineskog državljanina, starosti 33 godine, s reguliranim statusom stranca na stalnom boravku u RH.

'Ninja' oprema

Tijekom utorka i srijede u zajedničkoj koordiniranoj akciji službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, Državnog inspektorata, područne jedinice Zagreb i Carinarnice Zagreb Carinske uprave, inspekcijskim nadzorom u navedenom Trgovačkom društvu, pronađeno je 36 komada teleskopskih palica, 895 komada metalnih boksera, 653 komada metalnih zvjezdica za bacanje (šurikena), 6005 komada raznih vrsta noževa tzv. 'skakavac' čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge, a iz drške iskaču pritiskom na gumb ili polugu te 376 komada oružnih štapova. Osim navedenog, pronađena je i druga roba čije se porijeklo, kvaliteta i vjerodostojnost provjerava.

U srijedu 12. siječnja, zbog osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba Trgovačkog društva počinio prekršaj Zakona o oružju, državljanin NR Kine doveden je Prekršajnom sudu u Zagrebu, gdje je provedena rasprava te su presudom Trgovačko društvo i odgovorna osoba Trgovačkog društva proglašeni krivima, navedeni predmeti primjenom zaštitne mjere trajno oduzeti.

Službenici Policijske uprave zagrebačke, Državnog inspektorata, područne jedinice Zagreb te Carinska uprava, nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju zakonitosti poslovanja Trgovačkog društva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene