Obavijesti Video Pretražite Navigacija
promjenjivo

Nakon kratkog predaha od kiše u nekim krajevima moguć i snijeg: Neki će uživati na zubatom suncu

Aktualno Galerija Snijeg u Dalmaciji - 1 Snijeg u Dalmaciji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg na Medvednici - 4 Snijeg na Medvednici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg na Medvednici - 5 Snijeg na Medvednici - 5 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Dalmaciji - 4 Snijeg u Dalmaciji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Snijeg u Dalmaciji - 5 Galerija 1/7 >>
Obilne kiše koje su padale u nedjelju i ponedjeljak na području Dalmacije polako se smiruju pa će u utorak u svim krajevima biti suho, prijepodne i sunčano, ali hladno! Vremensku prognozu donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

U gorju unutrašnjosti, ali i u dalmatinskoj zagori pao je i snijeg - najviše ga je naravno izmjereno na postaji Zavižan - 21 centimetar, a na Sljemenu ga je 12 centimetara.

Na vrijeme u Hrvatskoj u utorak će utjecati polje srednjeg ili povišenog tlaka zraka pa će biti stabilnije i što je najvažnije suho!

U utorak od jutra na Jadranu i na istoku pretežno sunčano dok će u središnjem i gorskom dijelu ujutro često biti magle i mraza. Ovo sunce će u svakom slučaju biti zubato jer će jutro biti hladno - temperatura od -6 do -1 u unutrašnjosti, a hladno i na Jadranu - između nula i šest stupnjeva.

Poslijepodne će se naoblačiti i u središnjoj Hrvatskoj - najprije u sjevernim područjima, a zatim u većini unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura između pet i osam uz slab jugozapadni vjetar.

Na istoku naoblačenje stiže u kasnijim poslijepodnevnim satima, a ovdje će sutra biti i razmjerno vjetrovito, puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverozapadnjak. Temperatura od pet do sedam stupnjeva.

Naoblačenje poslijepodne i u Gorskom kotaru uz umjeren jugozapadni vjetar. Sunčanije će biti na Jadranu gdje će bura oslabjeti i okrenuti na umjeren jugozapadnjak. Dosta hladno bit će i na moru, najviša temperatura bit će 10 Celzijevih stupnjeva.

Hladno će biti i na južnom dijelu, između devet i najviše 11, no u utorak pretežno sunčano i što je najvažnije bez kiše koja je donijela velike probleme ovom dijelu protekla dva dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u gorju pao snijeg VIDEO Olujni vjetar uzrokovao niz problema: Razvaljen mol, potopljena plaža i nasukani čamci...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVI SNIJEG Pogledajte galeriju: Snježne pahulje zabijelile Samobor i Medvednicu, napadalo i po Biokovskoj šetnici i Cetinskoj krajini

Sljedećih dana najkraće rečeno - promjenjivo. U srijedu još pretežno sunčano, malo kiše krajem dana past će na sjeveru zemlje, a u četvrtak onda kišovito i oblačno. U gorju uglavnom susnježica ili snijeg.

Na Jadranu u prvom redu vjetrovito - u srijedu sunčano i malo toplije nego sutra. Počet će jugo koje će u četvrtak biti jako pa i olujno, a u petak će okrenuti na jaku i olujnu buru!

U utorak i u srijedu predah od kiše - bit će sunčano i hladno. Novi pljuskovi i kiša, a u gorju snijeg očekuje se u četvrtak!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene