Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomično maskiran

Zagreb: Počinio 17 pljački da bi platio stanarinu i režije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je istražnom sucu privela 25-godišnjaka osumnjičenog da je počinio 17 razbojništava i jedan pokušaj razbojništva.

Razbojništva su počinjena na štetu više zaposlenika pošte, športskih kladionica i trgovina, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 166 tisuća kuna, izvijestila je policija. Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio na području Dubrave, Maksimira, Trešnjevke i Novog Zagreba, prijeteći plinskim pištoljem. U svim slučajevima bio je djelomično maskiran sunčanim naočalama i šilt kapom, a ukradeni novac je trošio uglavnom na svoje životne potrebe, plaćanje stanarine, režija, kupovanje namirnica, odjeće i drugog, jer je bio nezaposlen. Na mjesta počinjenja kaznenih djela dolazio je javnim prijevozom, uglavnom tramvajem, a na isti način se i udaljavao s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZIMA SE BLIŽI Želite uštedjeti na grijanju? Bilo bi mudro da jednu važnu stvar radite redovito Zgrade - 2 MUKE ZA STUDENTE Dnevnik Nove TV istražio je kakve su cijene najma stanova u većim hrvatskim gradovima: "Ovo danas je velika patnja studentima"

Uhvaćen je u subotu, 19. lipnja. Naime, oko 13 sati u poslovnici Hrvatskih pošta u Maksimirskoj cesti nepoznati je počinitelj, prijeteći vatrenim oružjem dvjema zaposlenicama, ukrao 7.668 kuna. Policija je, zahvaljujući suradnji s građanima, saznala da je osoba koja odgovara opisu ušla u tramvaj prema Dubcu. Uspjeli su sustići tramvaj i u njemu su zatekli mladića koji je u potpunosti odgovarao opisu i kod njega pronašli plinski pištolj i novac iz pošte. Uhićen je i u 'lisicama' doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija je utvrdila kako se radi o 25-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji do sada nije kazneno prijavljivan.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni od početka trećeg mjeseca ove godine pa počinio ukupno 17 kaznenih djela razbojništava i jedan pokušaj razbojništva i to: 10 kaznenih djela u poslovnicama pošte, šest u športskim kladionicama, te po jedno kazneno djelo u trgovini u trgovačkom centru Avenue Mall i trgovini u trgovačkom centru Garden Mall. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja osumnjičeni mladić je, u nazočnosti branitelja ispitan u svojstvu osumnjičenika, te je u potpunosti priznao počinjenje navedenih kaznenih djela. Također, osumnjičeni je prepoznat kao počinitelj, rekla je novinarima glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene