Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija je istražnom sucu privela 25-godišnjaka osumnjičenog da je počinio 17 razbojništava i jedan pokušaj razbojništva.


Razbojništva su počinjena na štetu više zaposlenika pošte, športskih kladionica i trgovina, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 166 tisuća kuna, izvijestila je policija. Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio na području Dubrave, Maksimira, Trešnjevke i Novog Zagreba, prijeteći plinskim pištoljem. U svim slučajevima bio je djelomično maskiran sunčanim naočalama i šilt kapom, a ukradeni novac je trošio uglavnom na svoje životne potrebe, plaćanje stanarine, režija, kupovanje namirnica, odjeće i drugog, jer je bio nezaposlen. Na mjesta počinjenja kaznenih djela dolazio je javnim prijevozom, uglavnom tramvajem, a na isti način se i udaljavao s mjesta događaja.

Vezani članci Plinski plamenik Smanjenje cijene neće svi osjetiti jednako: U ovom gradu stanovnici će od travnja uštedjeti samo tri kune na 100 prostornih metara plina Lopovi, policija, ilustracija (Luka Stanzl, Patrik Macek/Pixsell) Pazite na aute, zaključavajte kuće i stanove: U samo nekoliko dana u Zagrebu cijeli niz provala i krađa

Uhvaćen je u subotu, 19. lipnja. Naime, oko 13 sati u poslovnici Hrvatskih pošta u Maksimirskoj cesti nepoznati je počinitelj, prijeteći vatrenim oružjem dvjema zaposlenicama, ukrao 7.668 kuna. Policija je, zahvaljujući suradnji s građanima, saznala da je osoba koja odgovara opisu ušla u tramvaj prema Dubcu. Uspjeli su sustići tramvaj i u njemu su zatekli mladića koji je u potpunosti odgovarao opisu i kod njega pronašli plinski pištolj i novac iz pošte. Uhićen je i u 'lisicama' doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija je utvrdila kako se radi o 25-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji do sada nije kazneno prijavljivan.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni od početka trećeg mjeseca ove godine pa počinio ukupno 17 kaznenih djela razbojništava i jedan pokušaj razbojništva i to: 10 kaznenih djela u poslovnicama pošte, šest u športskim kladionicama, te po jedno kazneno djelo u trgovini u trgovačkom centru Avenue Mall i trgovini u trgovačkom centru Garden Mall. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja osumnjičeni mladić je, u nazočnosti branitelja ispitan u svojstvu osumnjičenika, te je u potpunosti priznao počinjenje navedenih kaznenih djela. Također, osumnjičeni je prepoznat kao počinitelj, rekla je novinarima glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić. (Hina)