Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je na sedam godina zatvora zbog bludnih radnji i spolnog odnosa s malodobnim dječacima osuđen 61-godišnji Boro Zemunik iz Sumpetra, pokraj Dugog Rata.Zemunika je sudsko vijeće pod predsjedanjem Damira Primorca proglasilo krivim za spolni odnos i bludne radnje nad petero svojih malodobnih susjeda tijekom 2004. i 2005. u njegovoj kući. 

Vezani članci Ilustracija Velika akcija u susjedstvu: Devet uhićenih zbog dječje pornografije, fotografije prodavali preko PayPala Ilustracija "Blajo je ovan koji vodi stado ovaca": Poludio na prometnu policiju pa joj danima slao brutalne mailove

Osuđenom Zemuniku, koji je u pritvoru nešto dulje od godinu dana, pritvor je produljen do pravomoćnosti presude.

Sa suđenja je, zbog malodobnosti žrtava, dječaka u dobi od 9 do 16 godina, koji su i svjedočili u postupku, javnost bila isključena, dok je presuda izrečena javno.

Zemunik je tijekom izricanja bio suzdržan, osim što je u nekoliko navrata odmahivao glavom u znak neslaganja s presudom.

Tijekom suđenja je tvrdio kako nije kriv te da mu je sve namjestila susjedska obitelj zbog spora oko koncesije na lučici u Sumpetru koju je on izgradio.

Priznao je jedino da je jednog dječaka zagrlio kada se kod njega došao napiti vode.

Njegov branitelj, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, najavio je kako će podnijeti žalbu, budući da smatra kako nije dokazano da je u ponašanju okrivljenog Zemunika bilo obilježja kaznenih djela za koja je optužen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju