Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je uhitila 29-godišnjeg muškarca koji je duže vrijeme spolno zlostavljao djecu.


Hrvatski državljanin kroz duži je vremenski period na štetu više djece počinio niz kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i to: iskorištavanje djece za pornografiju, zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, bludne radnje i spolna zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina, priopćila je PU vukovarsko srijemska.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Doznajemo: Ranjavanju migranta je prethodio napad na policajce. Kamenjem ih gađala veća skupina migranata Slika nije dostupna ŠOKANTNO Razbijen međunarodni lanac pedofila: Čak su i kupovali 'djecu za zlostavljanje'

Počinitelj je pronađen te uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. 29-godišnjaku je određen i istražni zatvor.

Policija upućuje roditelje i skrbnike da u okviru svoje obveze odgoja i skrbi za djecu posebnu pozornost obrate na:

- osobe s kojima njihova djeca provode slobodno vrijeme;

- s kojima djeca komuniciraju putem društvenih mreža s naglaskom na osobe koje neprimjereno komuniciraju o djetetovoj intimi, stvaraju i potiču prilike da s djecom ostvare neposredni kontakt i provedu vrijeme bez nazočnosti drugih osoba;

- nude i daju djetetu različite darove i vrijednosti, odnosno koje na bilo koji način pokušaju ugroziti djetetov tjelesni i spolni integritet.

Red Button - https://redbutton.mup.hr/

U cilju samozaštitnog ponašanja policija savjetuje roditelje da stvaraju i održavaju pozitivan odnos povjerenja sa svojim djetetom kako bi mogli pravovremeno prepoznali i reagirati na svaku po dijete ugrožavajuću situaciju i rizik.

Također pozivaju roditelje da s punim povjerenjem prijave sva sumnjiva ponašanja prema njihovoj djeci policijskim službenicima za mladež u svojoj policijskoj upravi/policijskoj postaji ili da svoja saznanja prijave putem on-line mehanizma prijavljivanjaRed Button“. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook