Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBO JU JE 88 PUTA

David Komšić svjedočio putem videolinka: "Nikad nisam namjeravao Kristini oduzeti život, bila mi je sve..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
David Komšić sjednicu Vrhovnog suda pratio je putem videolinka u kaznionici u Lepoglavi.

Nakon pročitanih žalbi sudskom vijeću obratio se sam David Komšić putem videolinka iz kaznionice u Lepoglavi. Kako je kazao - nikad nije namjeravao Kristini oduzeti život.

Pročitajte i ovo Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića Ivan Turudić Sve se provjerava Stigao odgovor Vrhovnog suda o Turudiću: Hoće li pokrenuti stegovni postupak?

"Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život", kazao je Komšić i dodao da se i ne sjeća svega što se dogodilo, no da je poduzeo sve radnje kako bi se Kristini pokušalo pomoći. "Svakim danom mi je sve teže nositi se s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu", naveo je i istaknuo da je svjestan kako je uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje. "Kajem se i kajat ću se dok sam živ", kazao je Komšić.

Za vrijeme dok je Komšić govorio, u sudnici su plakale njegova i majka ubijene Kristine. Vrhovni sud završio je sjednicu, a odluku o žalbama stranke u postupku primit će pismenim putem, javlja Jutarnji list.

Odbijen zahtjev za izuzećem člana vijeća

Ranije je na sjednici odbijen zahtjev za izuzeće člana vijeća Vrhovnog suda Perice Rosandića. Tužiteljica Mirta Kuharić kazala je kako smatra da je David Komšić ubio Kristinu Krupljan iz bezobzirne osvete. Zatražila je da sud ubojstvo koje je počinio tretira na takav način te da mu odmjeri adekvatnu kaznu.

Komšićev branitelj Veljko Miljević ukazao je na niz povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku. Tu je naveo, između ostalog, presudu i njezino obrazloženje.

U studenome odgođena sjednica suda

Podsjetimo, 19. studenoga obrana Davida Komšića, koji je Kristinu Krupljan 88 puta izbo nožem, zatražila je izuzeće suca izvjestitelja. Smatrali su kako je spomenuti sudac u drugom predmetu donio odluku da se na Davida Komšića primjenjuje opći kazneni zakon, a ne maloljetnički pa Komšićev branitelj smatra da postoji sumnja u pristranost suca.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević rekao je da "ako sastav suda objektivno ne ulijeva povjerenje, tj. izaziva sumnju da bi sud bio do kraja objektivan, onda se ne smije održati takav sastav suda".

Komšić je zadao 88 ubodnoreznih rana nožem i ubio Kristinu Krupljan (18), a u žalbi je tražio da mu se ponovo sudi, ali ne za ubojstvo, već za kazneno djelo usmrćenja kojim se reguliraju eutanazija, čedomorstvo i blaže sankcioniranje dugogodišnjih žrtava nasilja koje u stanju osobitog straha oduzmu život svojem zlostavljaču.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene