Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo nekoliko sati nakon što se vratio iz misije u Afganistanu, satnik Hrvatske vojske stradao je usred Zagreba.


Časnik HV-a vratio se iz afganistanskog grada Mazar-i-Sharifa i nekoliko sati nakon povratka teško je stradao u prometnoj nesreći. Dok je mijenjao gumu na automobilu, na njega je naletjela vozačica koja ga iz još neutvrđenih razloga nije primijetila na cesti. Gurala ga je pod sobom te se na kraju, zajedno s njim, zabila u njegov automobil. Zbog težine ozljeda amputirane su mu obje potkoljenice, a od još veće tragedije spasila ga je samo brza intervencija Hitne pomoći i liječnika KBC-a Rebro.

Vezani članci Talibani prebili novinare koji su izvještavali o prosvjedu - 4 Talibani pucali na prosvjedu u Afganistanu: "Jedan mi je stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Mislio sam da da će me ubiti" Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija''

Glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić potvrdio nam je da se dogodila nesreća te je rekao kako je nesretnog časnika posjetio i liječnički tim Ministarstva te kako je njegovo stanje za sada stabilno.