Mladi student koji je jučer usmrtio dvoje pješaka, danas je u šoku zbog stravičnih posljedica nesreće.


Tešku prometnu nesreću u Krapinskoj ulici uzrokovao je 25-godišnji Matija P. iz Zagreba, koji je, kako tvrdi policija, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s ceste. Navodno je mladić u potpunom šoku. No, neslužbeno se doznaje da je nakon nesreće rekao kako mu je prije kobnog izlijetanja s kolnika pred automobil iskočio pas kojeg je pokušao izbjeći.

Vezani članci Prometna policija, ilustracija Dobio je paprenu kaznu: 36-godišnjak bez vozačkog ispita i s 3 promila alkohola u krvi bježao policiji Medvjed Medvjed iskočio iz mraka i prestravio vozača, imat će noćne more do kraja života

>> Zagreb: Pokosio troje pješaka, dvoje ubio

Očevidom je utvrđeno da je vozač ulaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine okrznuo desnim kotačima rub kolnika te se vozilo počelo nekontrolirano kretati, sletjelo na meki teren i nogostup. Tamo je zadnjim dijelom vozila koje je rotiralo naletio na 51-godišnjeg slovenskog državljana Vladimira P. iz Novog Mesta i 64-godišnju Libušu Mariju T. iz Makarske. Nastavljajući se rotirati vozilo je bočnim dijelom naletjelo na betonsko-metalnu ogradu, odakle je odbačeno na trećeg pješaka, 71-godišnjeg slovenskog državljana iz Novog Mesta Miroslava P.

Vladimir P. preminuo je na mjestu nesreće, a Libuša Marija T. preminula je u vozilu Hitne pomoći, dok je Miroslav P. s lakšim tjelesnim ozljedama prevezen u Kliničku bolnicu Sestara Milosrdnica. Vozač osobnog automobila koji je uzrokovao nesreću, navodno student FER-a, nije bio pod utjecajem alkohola, a vozilo kojim je naletio na pješake nije bilo njegovo. Neslužbeno doznajemo da do sada nije evidentiran zbog težih prekršaja u prometu. Navodno je imao tek jedan, manji.