Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE OBDUKCIJA

Hrvat koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji cisternu je vozio tek mjesec dana

Nesreća u kojoj je poginuo hrvatski vozač (Foto: DARS/Twitter)
Nesreća u kojoj je poginuo hrvatski vozač (Foto: DARS/Twitter) Foto: DARS/Twitter
Vozač cisterne koji je u utorak poginuo u teškoj prometnoj nesreći u Sloveniji imao je više od deset godina iskustva kao vozač kamiona, no cisternu je počeo voziti tek prije mjesec dana.

Potvrdio nam je to direktor i vlasnik tvrtke Invictus iz Čazme, u kojoj je poginuli vozač bio zaposlen.

Pročitajte i ovo Sudar automobila u zagrebačkim Dugavama - 4 Policija na terenu FOTO/VIDEO U prometnoj nesreći sudjelovala tri automobila: Ozlijeđena jedna osoba Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe

"Bio sam jučer na mjestu nesreće i sad sam kod obitelji. Još uvijek se ne zna zbog čega je točno došlo do te strašne nesreće. Njegovo tijelo ide na obdukciju, a cisterna će se tehnički pregledati", rekao nam je direktor, koji smatra da je za nesreću kriv splet nesretnih okolnosti. 

Slovenski mediji objavili su da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine 38-godišnjeg hrvatskog vozača koji je cisternom udario u zaustavljenu kolonu kamiona. U sudaru su oštećena četiri kamiona.

“Ne znam što mu je bilo. Vozio sam iza njega, očito je bilo da je vidio kolonu jer je, kao i ja, uključio četiri žmigavca i počeo se zaustavljati. Ja sam se zaustavio, a on nije. Udario je u prikolicu koja je bila ispred njega i u trenu se zapalio", ispričao je svjedok slovenskim Primorskim novicama.

Od siline sudara cisterna se zapalila, a vatra je zahvatila još dva kamiona. Zbog te teške nesreće autocesta je na tom dijelu bila zatvorena za promet čak 12 sati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene