Nesreća u Sloveniji (Foto: DARS/Twitter)
Nesreća u Sloveniji (Foto: DARS/Twitter)

Hrvatski vozač cisterne poginuo je u lančanom sudaru u Sloveniji, javljaju slovenski mediji. U sudaru su sudjelovala četiri kamiona, od kojih su tri izgorjela. Kao uzrok nesreće navodi se neprilagođena brzina hrvatskog vozača cisterne.


U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 7:35 sati na primorskoj autocesti između čvoršita Gabrik i Danami, svega 200 metara pred nekadašnjom naplatnom postajom, sudarila su se četiri teretna vozila.

Tri su vozila izgorjela, a među njima je bila i cisterna koja je prevozila naftu čiji je vozač, 38-godišnji hrvatski državljanin, poginuo, priopćila je PU Koper, javlja portal 24ur.si.

Dosadašnje informacije kažu da je uzrok nesreće neprilagođena brzina gustom prometu. Vozač cisterne je udario u zaustavljenu kolonu teretnih vozila. 

Udario je u zadnji kraj kamiona natovarenog s piljevinom, koji je potom udario u prazan kamion ispred sebe, a on u kamion ispred. 

Vatra s cisterne zahvatila je kamion s piljevinom, kao i prazan kamion ispred njega.

Istražna sutkinja odredila je izvanredni tehnički pregled vozila i obdukciju tijela hrvatskog vozača, piše portal 24ur.si.