Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veze vlasti i krim miljea

Postaje li Velja za Vučića ozbiljna nevolja? Srpski analitičar: "Zaigrao se i preigrao. Žao mi je, ali Srbija nikad nije bila u ovako teškoj situaciji"

Aktualno Galerija Slobodan Stupar, poltički analitičar Slobodan Stupar, poltički analitičar Foto: DNEVNIK.hr Milica Vojinović, novinarka KRIK-a Milica Vojinović, novinarka KRIK-a Foto: DNEVNIK.hr Beogradska kuća strave - 1 Beogradska kuća strave - 1 Foto: DNEVNIK.hr Beogradska kuća strave - 2 Beogradska kuća strave - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Aleksandar Vučić Galerija 1/5 >>
U Srbiji se posljednjih dana govori samo o predsjedniku i njegovoj navodnoj povezanosti s kriminalnim miljeom. Pojavljuje se sve više detalja, koje vrh Srbije pokušava demantirati na razne načine.

Pod krinkom borbe protiv kriminala Aleksandar Vučić obilazi sebi sklone medije, pokazuje morbidne snimke žrtava te objašnjava da su upravo to zločini onih koji sada napadaju njega.

O povezanosti navijačkih skupina s Aleksandrom Vučićem nagađa se već godinama, a sada se naziru i dokazi. Skupina istraživačkih novinara okupljena pod imenom KRIK objavila je iskaz Veljka Belivuka. Takozvani Velja Nevolja bio je vođa jedne od skupina navijača Partizana.

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović izjavila je: "On je naveo niz nekih usluga koje je navodno radio za vlast i za Vučića, kojega je imenovao kao nekog tko mu je to navodno povjeravao te zadatke.''

Pročitajte i ovo CROBAROMETAR - srpanj 2021. - 7 Rezultati za srpanj Novi Crobarometar: HDZ zacementiran na prvome mjestu, ali dogodio se i veliki preokret: SDP više nije druga stranka u državi!

Pročitajte i ovo Zorislav Srebrić i Zdravko Mamić Akteri kažu - nema utjecaja Poslušajte cijelu ekskluzivnu snimku Dnevnika Nove TV - kako Mamić iz BiH vuče konce u HNS-u: "Šuker ne može više biti predsjednik"

"Nikada u životu nisam vidio tog čovjeka niti bilo koga od njih. Nikada u životu nigdje. Nikada u životu nisam razgovarao s njima. Ja sam spreman odgovoriti svim nadležnim tijelima i za svaku tvrdnju spreman sam javno otići na detektor laži, pred poligraf", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Veljko Belivuk sumnjiči se da je predvodio jednu od najjačih kriminalnih skupina u regiji. Uhićen je početkom godine s bliskim suradnikom Markom Miljkovićem, poznatim kao Mesar. Dok Velja Nevolja tvrdi da je surađivao s Vučićem, Mesar kaže da je surađivao s Aleksandrom Vulinom, ministrom unutarnjih poslova.

"Ne zna ni on što će sam sa sobom"

Putem konferencija za novinare, društvenih mreža, ignoriranjem novinarskih upita, državni vrh Srbije pokušava umanjiti važnost izrečenih navoda. Politički analitičar Slobodan Stupar to naziva manipulacijom.

"Problem Srbije je taj što nema mafiju, nego mafija ima Srbiju. On je čovjek koji je ucijenjen i izvana i iznutra. Zaigrao se i preigrao. Žao mi je, ali Srbija nikad nije bila u ovako teškoj situaciji, da ne zna što će s predsjednikom. Ne zna ni on što će sam sa sobom", rekao je Slobodan Stupar, politički analitičar.

Optužnica protiv Belivuka i drugih očekuje se početkom kolovoza. Tužiteljstvo za organizirani kriminal sumnjiči ga za preprodaju droge, pet brutalnih ubojstava i mučenja, među ostalim strojem za mljevenje mesa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene