Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Vlasnik automobila u koji je bačen topovski udar primao prijetnje i prije, gradonačelnik Dubrovnika poručuje: "Ovo ne smije biti slika grada"

Eksplozija automobila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1
Eksplozija automobila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Eksplozija automobila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Eksplozija automobila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Eksplozija automobila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Eksplozija automobila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
U dubrovačkom naselju Mokošica rano jutros eksplodirao je osobni automobil nakon što je nepoznati počinitelj bacio pirotehničko sredstvo - topovski udar. Glasan prasak preplašio je brojne građane, a dok policija traga za počiniteljem, dubrovački gradonačelnik poručuje da ovakvi incidenti ne smiju biti slika Dubrovnika.

U tri sata ujutro u automobil je ubačen topovski udar, a nakon toga još jedan je bačen na terasu stana vlasnika automobila. Sve to događalo se u blizini zgrada, vrtića i škole.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 3 Pregovori s ugostiteljima Dubrovnik očekuje veći broj turista van sezone, no postoji i problem: Gradonačelnik tvrdi da ima rješenje Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Napad u Dubrovniku HDZ-ovac brutalno napao maloljetnika: Određen mu je jednomjesečni zatvor, oglasila se stranka

''Prepali smo se, a onda su počeli zvoniti telefoni, što se to dogodilo, nemam pojma što je bilo, ali mi smo se prepali'', ispričala je Aurelija iz Mokošice.

Automobil je uništen, no okolne štete nije bilo. Priča se kako je sve dio obračuna pojedinaca iz navijačkih skupina Torcide i Bad blue boysa.

''Priča se dosta toga, ali u cilju kriminalističke istrage ja sad ne bi izlazila s nekim detaljima niti špekulirala o čemu se radi. Nadam se da ćemo brzo utvrditi počinitelja i razlog'', rekla je Davorka Bečić, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

57-godišnji vlasnik vozila nije htio pred kamere, ali poručuje kako ovo nije prvi put da mu se prijeti.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ističe ovo nije slika grada Dubrovnika koji je često na popisima najsigurnijih gradova na svijetu. ''Ovo jest zabrinjavajuće. Ovo nije prvi događaj koji se dogodio vezan za navijačke obračune. Ovo traje posljednjih šest mjeseci i policija je uistinu predano radila na nekim drugim incidentima koji su se dogodili, fizičkim sukobima, presretanjima, ali ovo je prešlo sve okvire'', rekao je Mato Franković.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja počinitelja, kao i motiva počinjena kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

U policiji ne otkrivaju nove detalje, kažu kako je kriminalističko istraživanje u tijeku. Naravno da im je ovakav slučaj prioritet. Građani su uznemireni. Ovakve stvari na ulicama se ne bi trebale događati, nebitno jesu li vezane uz navijačka ili bilo kakva druga prepucavanja.

Neslužbeno se doznaje kako je policija već obavila razgovore s pojedincima iz navijačkih skupina.

Vlasnik oštećenog automobila kaže da je već prijavljivao policiji prijetnje i incidente koji su se događali. Inače počinitelju za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari propisana kazna može biti od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene