Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra završne riječi

Presuda za ubojstvo Selene do kraja tjedna: 'U karijeri nisam vidjela drastičniji slučaj!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju Ediju Mišiću za okrutno ubojstvo meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano svjedočila je sudsko-medicinska vještakinja Marija Definis-Gojanović. Uskoro se očekuje i presuda.

Svjedočenjem sudsko-medicinske vještakinje Marije Definis-Gojanović danas je na splitskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Ediju Mišiću (28) koji se tereti za brutalno ubojstvo meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano u kolovozu prošle godine na Marjanu.

Pročitajte i ovo Suđernje obitelji ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar Suze ispred sudnice Suđenje za pokolj u Beogradu odgođeno, roditelji ubijene djece majci ubojice: "Monstrume!‘" Krenulo je suđenje roditeljima - 5 Nezapamćeni masakr Mnoge je iznenadila jedna stvar na suđenju roditeljima dječaka ubojice: "To očito nije bila neovisna odluka suda"

>> Vještaci tvrde da je Edi Mišić bio ubrojiv

Vještakinja Definis-Gojanović provela je obdukciju tijela Selene Macedo Graciano na Zavodu za sudsku medicinu KBC Split te na upit zamjenice Županijskog državnog odvjetništva rekla da protek vremena od dana ubojstva do pronalaska mrtvog tijela može utjecati na truležne promjene.

'Jasno je da vrijeme utječe na utvrđivanje vanjskih i unutarnjih ozljeda', kazala je vještakinja napomenuvši da je stoga i bila smanjena i mogućnost pronalaženja drugih ozljeda.

Žrtvi je, prema svjedočenju vještakinje, nožem presječen gotovo čitav vrat, a na tijelu su pronađeni i krvni podljevi mišića vrata te ozljede, odnosno oguljotine na nogama koje je zadobila dok je još bila živa. Podljevi na vratu upućuju na mogućnost gušenja stiskanjem vrata rukama.

Vještakinja Definis-Gojanović dodala je da joj je to u 20 godina karijere najdrastičniji slučaj.

Selene Macedo Graciano ubijena je 22. kolovoza 2012. godine na Marjanu kada ju je, prema optužnici, Mišić u šumi presreo i okrutno je ubio. Prvo ju je zaskočio dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke te je odnio do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu.

Djevojka je iskrvarila, a tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem. Spasitelji su je pronašli tek trećeg dana nakon nestanka.

U dosadašnjim raspravama saslušani su brat ubijene Meksikanke Emmanuel, otac i brat optuženog Mišića, policijski službenik koji je obavio očevid na mjestu pronalaska ubijene turistkinje, sudski vještaci za neurologiju i psihijatriju te vještak balističar iz Centra za forenzička vještaćenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba.

Mišić odbio iznijeti obranu, presuda do kraja tjedna

Mišić je i dalje u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te zbog posebno teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno. On danas na sudu nije htio iznositi obranu već je samo rekao: 'Nisam kriv!'.

Suđenje se nastavlja sutra iznošenjem završnih riječi, a presuda bi trebala biti donesena do kraja tjedna. (Hina/Agencija VLM))

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene