Na autocesti A3 kod izlaza prema Rakitju, vozač osobnog automobila, vozeći iz smjera zapada, naletio je na pješaka i usmrtio ga.


Još uvijek nije utvrđen identitet nepoznatog pješaka koji je sinoć poginuo na autocesti, no zagrebačka policija je danas izvijestila da je pješaka pregazilo najmanje pet vozila - teretnjak i četiri osobna automobila.

Vezani članci Autocesta, ilustracija Vozači, oprez! Na autocesti kod Ivanić-Grada uočen pješak Slika nije dostupna Na autocesti poginuo pješak

Policija je do sada utvrdila da je muškarac iz nepoznatog razloga ležao na desnoj prometnoj traci sjevernog kolnika autoceste, gdje ga je pregazilo nepoznato teretno vozilo, nakon čega je preko tijela prešlo više automobila koji se nisu zaustavili već su nastavili vožnju.

Preko dijelova tijela razasutih po cesti potom je prešao "seat
toledo" koji je sletio s ceste, a potom i "citroen berlingo" te "audi 80" i "renault megan", koji su se pritom i sudarili.

Mrtvo tijelo nepoznatog pješaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba kazala je da su policajci na mjestu nesreće zatekli stravičnu scenu. 

Dodala je da kod poginulog nisu pronađeni nikakvi osobni dokumenti te da, osim njegovog identiteta, nije utvrđeno ni je li već bio mrtav prije nego li su preko njega počeli prelaziti automobili.