Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica lažnih dimnjačara uspjela su ovoga ljeta prevariti čak sedam svećenika s karlovačkog područja. Za pregled instalacija i izdavanje lažnih računa i atesta ljudi u crnom naplatili su više od 12.000 kuna. No, domišljati prevaranti ipak su raskrinkani.


'Već po faci vidite tko je gangster', kaže velečasni Alojzije Burja koji je dvojici dimnjačara prepoznao lopove. Iako su rekli da dolaze iz ovlaštene tvrtke, u župi su se zadržali manje od 5 minuta. 'Malo su zapitkivali sestru što je ovdje, gdje je drugi dimnjak i odvodna cijev, a u stvari nisu radili ništa. Ponašali su se kao laici, koji o tom pogonu nemaju pojma', kazao je velečasni.

Vezani članci Svećenik, ilustracija Svećenik uhićen i završio u pritvoru jer nije poštovao mjere zabrane Strukovna škola, ilustracija - 2 Posla je sve više, a njih sve manje: "Već sad sam dobio ponude... Treba im objasniti da tu ima novca"

Oni pojma nisu imali o dimnim instalacijama, a on nije znao da je prije njega na istu priču nasjelo čak šest svećenika. Župnik je namirisao prijavaru, čim je 'bacio oko' na ispisani račun. Istu je uslugu do sada plaćao 10 puta manje. 'Vidio sam da je pisalo 1.900 kuna. Da je iznos bio manji, 200-300 kuna, vjerojatno bih i ja posegnuo za novčanikom i dao, ne bih razmišljao'. No, čim je domišljate goste pozvao da račun reklamiraju kod ovlaštenog koncesionara, uljudan posjet pretvorio se u bijeg. Počeli su se prepirati, a onda nestali glavom bez obzira. Velečasni je srećom, upamtio registracijski broj i policija ih je brzo pronašla i cijeli slučaj prijavila Općinskom državnom odvjetništvu.