Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Lakomo ispostavili prevelik račun

Velečasni raskrinkao lažne dimnjačare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica lažnih dimnjačara uspjela su ovoga ljeta prevariti čak sedam svećenika s karlovačkog područja. Za pregled instalacija i izdavanje lažnih računa i atesta ljudi u crnom naplatili su više od 12.000 kuna. No, domišljati prevaranti ipak su raskrinkani.

'Već po faci vidite tko je gangster', kaže velečasni Alojzije Burja koji je dvojici dimnjačara prepoznao lopove. Iako su rekli da dolaze iz ovlaštene tvrtke, u župi su se zadržali manje od 5 minuta. 'Malo su zapitkivali sestru što je ovdje, gdje je drugi dimnjak i odvodna cijev, a u stvari nisu radili ništa. Ponašali su se kao laici, koji o tom pogonu nemaju pojma', kazao je velečasni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

Oni pojma nisu imali o dimnim instalacijama, a on nije znao da je prije njega na istu priču nasjelo čak šest svećenika. Župnik je namirisao prijavaru, čim je 'bacio oko' na ispisani račun. Istu je uslugu do sada plaćao 10 puta manje. 'Vidio sam da je pisalo 1.900 kuna. Da je iznos bio manji, 200-300 kuna, vjerojatno bih i ja posegnuo za novčanikom i dao, ne bih razmišljao'. No, čim je domišljate goste pozvao da račun reklamiraju kod ovlaštenog koncesionara, uljudan posjet pretvorio se u bijeg. Počeli su se prepirati, a onda nestali glavom bez obzira. Velečasni je srećom, upamtio registracijski broj i policija ih je brzo pronašla i cijeli slučaj prijavila Općinskom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene