Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici koji su optuženi zbog ilegalnih pobačaja proglašeni su krivima na sudu u Varaždinu. Osim zatvorske kazne i novčane kazne, dobili su i zabranu rada.


Varaždinski ginekolozi proglašeni su krivima za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanje na zlouporabu, krivotvorenje službene isprave i protupravni prekid trudnoće. Policija je podnijela prijavu za 101 kazneno djelo. Policija je počela istragu nakon sumnje da ginekolozi ilegalno obavljaju pobačaje. Nisu davali račun ni povijest bolesti, a krivotvorene papire slali su u HZZO.

Vezani članci Ivana Marković, gradonačelnica Supetra Hoće li Brač ostati bez jedinog ginekologa? Gradonačelnica Supetra otkrila kako kane riješiti problem Dominik Kolobarić - 2 Drama u policijskoj postaji u Zagrebu: Došao po osobnu, a tamo ga priveli i prijetili kaznom od 15.000 kuna

Prvookrivljeni dr. Davor Fara osuđen je na godinu i devet mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 35.600 kuna. Oduzima mu se protupravno stečena imovinska korist od 28.200 kuna. Dobio je i zabranu rada na godinu dana.

Dr. Oskar Kirchbaum u zatvoru će provesti godinu dana i pet mjeseci. Mora platiti kaznu od 19.820 kuna, a oduzima mu se 13.000 kuna.

Dr. Aleksandar Jukić osuđen je na uvjetnu kaznu od godine dana, novčanu kaznu od 9400 kuna i oduzima mu se 2800 kuna i sto eura u kunskoj protuvrijednosti.

Dr. Zoran Pitner dobio je dvije godine i četiri mjeseca zatvora i godinu dana zabrane rada. Mora platiti 52.000 kuna te mu se oduzima 1500 eura i 1500 kuna.

Dr. Pavao Perković dobio je uvjetnu kaznu od godine dana i dva mjeseca.

Dr. Neven Hečimović osuđen je na godinu dana uvjetno.

Dr. Cvjetko Čandrlić, također, je osuđen na godinu dana uvjetno.

Ladislava Veselić, koja radi na odjelu citologije dobila je godina i mjesec dana uvjetne kazne.