Policijski očevid
Policijski očevid Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Varaždinska policijska uprava potvrdila je da osigurava dio šume kod Jalžabeta kako bi Županijsko državno odvjetništvo provelo očevid na mjestu gdje je, prema tvrdnjama medija, pronađen zakopani leš.


U medijima su se ovih dana pojavile neslužbene informacije o policijskom istraživanju dijela šume na području općine Jalžabet kraj Varaždina zbog navodnog kaznenog djela odnosno pronalaska zakopanog tijela.

Vezani članci Županijski sud u Varaždinu Maloljetnik pokušao pobjeći sa suda u Varaždinu pa nasrnuo na pravosudne policajce i njihova kolegu iz temeljne policije Policija, ilustracija Teška prometna nesreća u Varaždinu: Automobilom naletio na biciklistu, preminuo je na licu mjesta

Policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić kazao je za Hinu kako nema nikakvih službenih informacija za sada.

"Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja gdje će se obavljati očevid po nalogu Županijskog državnog odvjetništva", rekao je Murić i dodao da se za više informacija kontaktira Državno odvjetništvo.

"Kad bude gotovo, kad se budu utvrdile nekakve okolnosti i obavio očevid, mi ili državno odvjetništvo izvijestit ćemo javnost”, kazao je Murić.

Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice, nije imao komentara. Mediji navode da se radi o nastavku kriminalističkog istraživanja starog nekoliko godina, a prenose i izjave mještana koji kažu da su tijelo prije nekoliko dana pronašli šumari kod čišćenja i rušenja šume.

Sumnjaju da su i velike kiše koje su padale nekoliko dana pomogle da se na strmom terenu ispere zemlja i otkrije tijelo.