Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv je osveta?

Uhićen ubojica iz Splita koji je u krvavom pohodu usmrtio tri osobe, oglasila se i policija

Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave
Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U pucnjavi u Splitu ubijene tri osobe - 1 U pucnjavi u Splitu ubijene tri osobe - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave Policija na splitskim ulicama nakon pucnjave Foto: DNEVNIK.hr U pucnjavi u Splitu ubijene dvije osobe - 2 U pucnjavi u Splitu ubijene dvije osobe - 2 Foto: DNEVNIK.hr U pucnjavi u Splitu ubijene tri osobe - 3 U pucnjavi u Splitu ubijene tri osobe - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Serdarević, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Galerija 1/5 >>
U centru Splita u subotu popodne ubijeno je troje ljudi. Splitski je gradonačelnik potvrdio da je počinitelj uhićen.

Tri su osobe ubijene su u dvije pucnjave koje su se danas popodne dogodile u samom centru Splita  - u blizini crkve svetog Frane te na Šperunu. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na Facebooku je potvrdio da je osumnjičeni napadač uhićen.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Policija je u večernjim satima izvijestila da su u prostorije policije dovedene dvije osobe. ''Jedan od njih se dovodi u vezu s počinjenim kaznenih djela, a za drugu osobu postoji vjerojatnost da raspolaže korisnim saznanjima'', priopćili su iz policije koja je za nedjelju najavila konferenciju za medije na kojoj će izvijestiti o detaljima događaja.

Kako javlja policija do pucnjave je došlo oko 15.35 sati. Dvojica muškaraca preminula su na licu mjesta, a jedna je osoba ranjena prevezena u bolnicu. Nekoliko sati nakon pucnjave, ranjeni muškarac preminuo je u bolnici.

Motiv ubojstva je osveta?

Kako piše Slobodna Dalmacija, prema prvim informacijama, osveta je motiv ovog krvavog pohoda. Mladić kojega se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je zadnjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat. 

Uhićene dvije osobe

Policija je tragala za naoružanim muškarcem obučenim u crno koji se kretao put Marjana.

Zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Serdarević ranije je za Dnevnik Nove TV rekao da su u prostorije policije dovedene dvije osobe, no ne može potvrditi je li među uhićenima i napadač. ''Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje. Isto tako, i dalje se provode sve aktivnosti policije na terenu u cilju i pronalaska počinitelja, osiguranja mjesta događaja i očevida'', kazao je Serdarević.

Dodao je da se zasad ne može govoriti o motivima pucnjave, kao ni je li napadač imao pomagača. ''Nakon provođenja kriminalističkog istraživanja i uhićenja počinitelja imat ćemo više informacija'', rekao je zamjenik načelnika splitske policije.

Gradonačelnik: Ostanite mirni i slušajte policiju

Splitska policija prethodno je zamolila sve građane koji žive na tom području grada da se sklone s ulica te da ih kontaktiraju ako ga uoče. "Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem", kažu u policiji. 

Prema riječima čitatelja, jedan od ubijenih muškaraca u Splitu je poznat po problematičnom ponašanju. ''Uvijek je divljao na motoru i svašta je izvodio'', rekla nam je jedna Splićanka.

O pucnjavi u centru grada oglasio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekavši da je u kontaktu s policijom. Građanima je poručio da ostanu mirni i slušaju upute policije.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene