Prometna policija, ilustracija
Prometna policija, ilustracija Foto: Marijan Susenj/Pixsell

USKOK je pokrenuo istragu protiv dvojice prometnih policajaca u Virovitici i njihova šefa. Osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo trgovanja utjecajem te zlouporane položaja i ovlasti.


USKOK je pokrenuo istragu protiv 35-godišnjeg šefa smjene u Postaji prometne policije Virovitica i dvojice prometnih policajaca, 31-godišnjaka i 33-godišnjaka.

3. lipnja ove godine u Bukovici kod Virovitice 31-godišnji policajac je prilikom kontrole prometa zaustavio osobu koja je upravljala motociklom bez vozačke dozvole. Nazvao je šefa smjene radi provjere identiteta zaustavljene osobe.

Nakon što su u Informacijskom sustavu MUP-a utvrdili da vozač motocikla nema vozačku dozvolu, šef smjene je rekao da se radi o njegovu poznaniku i policajcu rekao da ga pusti bez pisanja kazne za počinjeni prekršaj. Policajac je tako i postupio.

4. srpnja ove godine u Gradini kod Virovitice 33-godišnji policajac je zaustavio automobil zbog prebrze vožnje. Šef smjene je za to saznao, rekao policajcu da se radi o njegovu poznaniku i policajcu rekao da vozaču ne piše kaznu. Policajac je poslušao šefa smjene.

16. srpnja 2020. u Virovitici šef smjene je dobio telefonsku dojavu da iz teretnog vozila na državnoj cesti DC2 ispadaju kartonske kutije. S obzirom na to da se radilo o njegovu poznaniku, upozorio ga je na to što se događa i rekao mu da pokupi kutije.

Policija, ilustracija Policajac odavao službene tajne, doma držao oružje i streljivo, a nešto oružja je i prodavao

Policija, ilustracija Podignuta optužnica protiv sedmorice dilera: Krijumčarili i preprodavali drogu, planirali ubojstvo, bacili molotovljeve koktele na lokal

U Informacijski sustav MUP-a nije unio sadržaj dojave, niti utvrđeni identitet vozača, niti je evidentirao opisani događaj, čime je onemogućio kažnjavanje svojeg poznanika za navedeni prekršaj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju