Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uoči izložbe 'Euro Dog Show' uginula četiri psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri napuljska mastifa iz Ukrajine, vrijedna više od pola milijuna kuna, koji su trebali nastupiti na izložbi pasa "Euro Dog Show 2007." u Zagrebu, iz nepoznatog su razloga jučer uginuli u kombiju ispod Mosta mladosti.

Vlasnici pasa sa svojim su se ljubimcima iz ukrajinskog grada Harkiva u Zagreb dovezli mercedesovim kombijem, prevalivši oko 2500 kilometara. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

Nakon što su se smjestili u hotelu Astorija, odlučili su poslijepodne pse prošetati uz savski nasip, pa su se parkirali ispod Mosta mladosti. No, kada su otvorili stražnja vrata kombija, ugledali su strašan prizor. Njihove tri kuje i mužjak beživotno su ležali u plastičnim boksovima.

Psi su prevezeni na obdukciju na Veterinarski fakultet kako bi se utvrdilo od čega su uginuli.

Po procjeni vlasnika, psi su vrijedili više od pola milijuna kuna jer su bili dobitnici međunarodnih nagrada.

U Zagrebu su trebali nastupiti na trodnevnoj europskoj izložbi pasa koja danas počinje na Zagrebačkom velesajmu. Za izložbu je prijavljeno čak 10.400 pasa iz gotovo 50 zemalja svijeta.

Napuljski mastif je veliki pas koji može težiti od 50 do 80 kilograma i doživjeti starost do 10 godina. Međunarodni kinološki savez tu je pasminu priznao 1949.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene