Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio oca, propucali ga policajci

Detalji krvavog pohoda u Slavoniji: Unutarnja kontrola stigla u Vinkovce, epilog ubojstvu dat će stručni tim

Aktualno Galerija Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Dragoslav Živković Dragoslav Živković Foto: DNEVNIK.hr Ubojstvo u Vinkovcima - 1 Ubojstvo u Vinkovcima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ubojstvo u Vinkovcima - 3 Ubojstvo u Vinkovcima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ubojstvo u Vinkovcima - 4 Galerija 1/6 >>
U Vinkovcima se dogodilo stravično ubojstvo poduzetnika kojeg je pred obiteljskim domom ubio vlastiti sin. U četvrtak je obavljena i obdukcija njegovog tijela.

Nakon stravičnog ubojstva obavljena je obdukcija tijela mladića koji je ubio vinkovačkog poduzetnika. Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić doznao je na što upućuje obdukcija.

"Obdukcijski nalaz upućuje na to da je za usmrćenje 21-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo 63-godišnjeg oca - počinila policija. Nalaz govori da je prostrijelna rana na 21-godišnjaku koja ga je usmrtila - projektil koji je upućen iz daljine, što bi pretpostavilo da je to bilo u unakrsnoj vatri koju je razmijenio s policijom", izvjestio je Kovačić.

"Policija nije u srijedu otklanjala takvu mogućnost jer se to dvostruko ubojstvo u Vinkovcima dogodilo na poprilično neobičan način. 21-godišnjak je napravio video, prilično bizaran i brutalan, u kojem je najavio ubojstvo vlastitog oca. Zatim se to dogodilo, kao i prijetnja bratu. Na teren je izašla policija, 21-godišnjak je bježao, vadi vatreno oružje i upućuje paljbu prema policiji. Policija uzvraća paljbu oko Bosuta, a 21-godišnjak tamo strada", dodao je.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Vinkovcima - 4 Istraga u tijeku Krvoproliće na istoku Hrvatske - policija slaže mozaik, susjedi se prepali: ''Čulo se nešto, pucanj...''

Iz policije su potvrdili ovakav nalaz obdukcije.

"S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabili vatreno oružje, radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni je ravnatelj policije zapovijedio, na temelju odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima službenika MUP-a te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku", kazao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Unutarnja kontrola se, dakle, uključila u cijelu priču koja se dogodila u Slavoniji.

Pročitajte i ovo U Vinkovcima vatrenim oružjem ubijen muškarac, počinitelj pronađen mrtav - 3 Očevid u tijeku FOTO Ovo je mjesto strave: Cure detalji zločina u Vinkovcima - sin ubio oca poduzetnika pa sebe? Na autu rupa od metka

"Oni će provjeriti je li policija radila sve po propisima i zakonima u svim onim koracima koje mora poduzeti u takvim situacijama. Treba naglasiti da izlazak stručnog tima nije zbog nečega što bi bilo sumnjivo nego je to zakonska regulativa. Mišljenje stručnog tima će biti svojevrsni epilog ovog događaja iz Vinkovaca", zaključio je Kovačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene