Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavljene pretrage stanova

Velika akcija splitske policije: Uhićena grupa kriminalaca, jedan od njih preživio dva atentata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija u koordinaciji s USKOK-om uhitila je više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, a prema neslužbenim podacima, radi se o pripadnicima narkoscene od ranije poznatima u policijskim krugovima.

Splitska policija potvrdila je u četvrtak da je uhićeno više osoba te da je u tijeku kriminalističko istraživanje u koordinaciji s USKOK-om, nakon čega će moći iznijeti više informacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže se očevici Tragična prometna nesreća između Trogira i Splita: Od posljedica sudara automobila i motocikla jedna osoba preminula Ilustracija Upozorila policija FOTO Traži se muškarac s fotografije: "Jeste li uočili da vas promatra crni tip?"

Uhićene se osobe prema neslužbenim podacima tereti da su unazad godinu dana u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela uzrokovana međusobnim sukobima unutar kriminalnih skupina na splitskom području.

Pripadnici narkomiljea navodno su ozbiljni igrači koji su se organizirali unutar svoje skupine kako bi ratovali s drugom skupinom radi preuzimanja kontrole nad poslovanjem u narkobiznisu. Pritom su pripadnicima suprotnih klanova palili kafiće, dovodeći u opasnost živote i imovinu.

Preživio dva atentata

Među uhićenima je, po pisanju Jutarnjeg lista, Dean Majstorović zvan Điđi, poznat i po tome što je preživio dva atentata, ali i zbog preprodaje 17 kilograma marihuane, zbog čega je odslužio zatvorsku kaznu. Terete ga navodno da je bio šef zločinačke skupine koja se bavila paljevinama lokala.

Uz njega su u srijedu ujutro privedeni Ivan Šunjić i Luka Buzdovačić zvani Sken, koji je poznat po pucnjavi ispred popularnog kafića Krom kada su on i Željko Rajić, šef zločinačke udruge koji je trenutačno u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, ranili tri osobe.

Pretrage stanova, pišu mediji, odvijale su se na više lokacija u Splitu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene