Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni Bugari zbog pokušaja prijevare na bankomatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija uhitila je dvojicu bugarskih državljana, u dobi od 33 i 36 godina, i privela ih u Istražni centar Županijskog suda te je protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog računalne prijevare u pokušaju.

Oni su, kako je istaknuo voditelj Odsjeka organiziranog kriminaliteta Mirko Begura, 5. srpnja u večernjim satima na bankomatu Jadranske banke u Vodicama postavili uređaj za snimanje podataka s platnih kartica, a nakon što su zaposlenici vodičke poslovnice Jadranske banke to primijetili, izvijestili su policiju. 

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Iste večeri policija je u Vodicama pronašla i uhitila 33-godišnjeg Bugarina, dok je njegov 36-godišnji sunarodnjak uhićen dan kasnije u zračnoj luci Pleso u Zagrebu dok je namjeravao napustiti Hrvatsku.

"Pretragom njihova apartmana u Biogradu pronađeno je više predmeta za počinjenje računalne prijevare, među ostalim i prijenosno računalo te više bugarskih potrošačkih kartica. Pronašli smo i 2350 eura te im je taj novac oduzet zbog osnovane sumnje da su ga stekli korištenjem kartica s presnimljenim podacima na nekim drugim bankomatima", kazao je Begura.

Dodao je kako zahvaljujući brzoj intervenciji, Bugari nisu uspjeli na bankomatu Jadranske banke u Vodicama skinuti novac te je zato kažnjivo djelo i okvalificirano kako računalna prijevara u pokušaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene