Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena šestorica krivotvoritelja državnih biljega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kriminalističe obrade koja je trajala osam mjeseci jučer su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu privedena šestorica hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su u zadnje tri godine krivotvoreći državne biljege počinili više kaznenih djela prijevare na štetu državnog proračuna.

Za prvoosumnjičenim se još traga, priopćila je danas PU Zagrebačka. Izravna šteta koju su krivotvorenjem biljega počinili državnom proračunu još se utvrđuje, rekao je načelnik Kriminalističke policije PUZ-a Božo Gugo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedan od najvećih U Španjolskoj razbijen važan lanac krivotvoritelja novca Slika nije dostupna Pogledajte video Čuvajte se: Azijati pronašli lukav način kako podvaliti lažne dolare

Gugo je rekao kako je u dosadašnjoj kriminalističkoj obradi utvrđeno da su prvoosumnjičeni 32-godišnjak s područja Zadra i drugoosumnjičeni 33-godišnji Zagrepčanin suvlasnici poduzeća za prijevoz, trgovinu i ugostiteljstvo specijaliziranih za carinjenje osobnih vozila i druge robe, 

od za sada nepoznate osobe tijekom zadnje tri godine nabavljali veće količine krivotvorenih državnih biljega od 10, 20 i 50 kuna. 

Potom su ih prodavali za manje iznose odnosno po 10 do 15 posto od vrijednosti raznim špediterskim poduzećima na području Zagreba i Karlovca. 

Biljege su, dodao je Gugo prodavali i na dva kioska u Zagrebu i Ivanić gradu. Utvrđeno je da je prvoosumnjičeni krivotvorene državne biljege prodavao, koristeći pri tome svoja poznanstva iz vremena kada je bio zaposlen kao carinski službenik, uglavnom zaposlenicima tih poduzeća. 

Ti su zaposlenici te krivotvorene biljege zajedno s računima koji su za tu prigodu bili bijanko ovjereni krivotvorenim pečatima poduzeća iz Zagreba stavljali na carinske deklaracije. 

Policija je u istrazi našla veću količinu carinskih deklaracija s krivotvorenim biljezima, a u pretrazi stanova i dr. prostorija kojima su se osumnjičenici koristili, pronašla je i ilegalno oružje i streljivo. 

Istragu su u suradnji provele policijske uprave zagrebačka, karlovačka i zadarska sa službenicima Ministarstva financija. Kriminalističa je obrada u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene