Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Mamićevih otpužbi

Posljednji od trojice uhićenih sudaca ispitan u USKOK-u, poriče sve optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki sudac Zvonko Vekić na ispitavanju je u USKOK-u. Suci koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju i korumpiranost uhićeni su u srijedu u Osijeku, a s njima je uhićen i poduzetnik Drago Tadić.

Uhićene osječke suce Darka Krušlina i Antu Kvesića USKOK je ispitao u srijedu nakon uhićenja, a u četvrtak je ispitan Zvonko Vekić koji je u jutarnjim satima doveden u USKOK. Njegova je odvjetnica kazala da je Vekić iznio obranu te da je odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSTAJE IZA REŠETAKA Osječkome sucu Zvonku Vekiću zbog sumnju na pranje novca određen jednomjesečni istražni zatvor Sudac Zvonko Vekić Doznaje Dnevnik Nove TV VIDEO Policija objavila detalje: Uhićeni osječki sudac Vekić i njegova prijateljica, ispitani su na PNUSKOK-u

Nakon što su svi uhićeni ispitani, protiv osumnjičenih trebala bi biti pokrenuta istraga, a čeka se i odluka hoće li se za nekoga od njih tražiti istražni zatvor. O tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

USKOK je u Osijeku u srijedu proveo veliku akciju u kojoj su uhićene četiri osobe. Osim sudaca, kojima je Državno sudbeno vijeće skinulo imunitet, priveden je i poduzetnik Drago Tadić. Sva četvorica provela su noć u pritvoru.

Teške optužbe

Krušlina, Kvesića i Vekića Zdravko Mamić optužio je za primanje mita. Predmete u kojima su sudili uhićeni suci već su preuzeli novi suci, a sva ta suđenja moraju početi ispočetka.

"Moram vam reći da je ovo težak dan za Županijski sud u Osijeku. Težak dan za hrvatsko pravosuđe i državu. Kad su uhićena tri suca, to je nešto što mora poremetiti cjelokupni sustav i pokazuje da nešto u ovom sustavu doista nije u redu", kazao je nakon policijske akcije predsjednik Županijskog suda Zvonko Vrban.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene