Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen nasilnik koji je prijetio supruzi i policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Petrinjcima kod Sunje policija je uhitila 63-godišnjeg muškarca zbog nasilništva nad 56-godišnjom suprugom, kojoj je prijetio ručnom bombom, te prijetnja automatskom puškom policajcima, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Žena je jučer predvečer javila policiji u Sunji da je njezin suprug pod vidljivim utjecajem alkohola verbalno i fizički zlostavlja i da mu je pri naguravanju iz vjetrovke ispala ručna bomba, koju je ona uspjela baciti u voćnjak i pobjeći.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Policijska ophodnja je nasilnog i pijanog supruga zatekla oko 19,45 sati u voćnjaku iza kuće, kad je na policijske službenike povlačenjem zatvarača automatske puške pokušavao ubaciti metke u ležište cijevi i ispaliti hice. Nakon nekoliko upozorenja nasilnik je pušku odbacio na tlo i uhićen je uporabom prisile.

Očevidom je pronađena automatska puška s jednim komadom streljiva u ležištu cijevi, spremnik s 30 komada streljiva te ručna bomba. Pretragom obiteljske kuće, drugih prostorija i vozila, obavljenom po nalogu Županijskog suda u Sisku, u karamboliranoj olupini u dvorištu pronađen je pištolj za koji je počinitelj imao oružni list, ali ga je prije više godina prijavio kao nestalog.

Osumnjičenik je prijavljen za kažnjivo djelo pokušaja teškog
ubojstva, sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti,
nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari te prekršajno za nasilje u obitelji. Sproveden je istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio zadržavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene