Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ugušili se čisteći cisternu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezapamćena tragedija dogodila se jučer oko 16.30 kod obiteljske kuće Ivana Rukavine u Janjačkoj Kosi nedaleko Perušića.

Od posljedica trovanja otrovnim plinovima, nastalim tijekom čišćenja cisterne uz kuću, smrtno su stradali Ivan Rukavina (50) i Joso Hećimović (45), dok se za život Nikole Uremovića (58) bore liječnici gospićke bolnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

Obitelj Rukavina odlučila je nakon 30 godina očistiti cisternu koja im je jedini izvor pitke vode. Pumpom su ispumpavali vodu, dajući je suseljanima koji su je odvozili u bačvama. Na dnu cisterne ostalo je trideset centimetara mulja koji je I. Rukavina najvjerojatnije promiješao kako bi ga se moglo ispumpati.

Od posljedica miješanja stvorili su se otrovni plinovi, koji su na mjestu ugušili nesretnoga Ivana. U pomoć mu je priskočio Joso Hećimović, spuštajući se ljestvama u cisternu, no i njega su plinovi ugušili. Nikola Uremović, Ivanov zet, koji je došao iz Australije na godišnji, čuo je da se nešto čudno događa u bunaru i priskočio u pomoć. Ostao je živ, zahvaljujući supruzi koja mu je pomogla da se izvuče iz bunara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene