Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Ugostitelj tukao i zlostavljao svoju djevojku i iznuđivao novce od nje i zaposlenice pa pobjegao u Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čakovečko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 45-godišnjaka zbog kaznenog djela iznude.

45-godišnjaka terete da je od listopada 2015. do lipnja 2016. godine u Lopatincu i Makarskoj, tražio od svoje 30-godišnje djevojke da troši svoj novac i imovinu za njegove potrebe i potrebe njegove tvrtke. Kad bi se ona suprotstavila i odbila mu dati novac, fizički bi ju i psihički maltretirao. Tukao ju je i prijetio joj da će ubiti nju i njoj bliske osobe.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća u Međimurju Kaznena prijava BMW-om se zabio u kuću: Dijete u Međimurju zadobilo teške ozljede opasne po život Ilustracija Uključio se i DORH Mladić prijetio smrću župniku pa iznudio hrpu novca, dva automobila i vikendicu na moru

30-godišnjakinju je prisilio da plaća robu za potrebe ugostiteljskog objekta u njegovu vlasništvu kreditnim karticama koje su glasile na njezino ime. Osim toga, uzimao je njezinu kreditnu karticu i na bankomatima podizao novac i kupovao robu za ugostiteljski objekt.

Prisilio ju je i da potpiše pretplatnički ugovor s teleoperaterom uz kupnju mobitela koji je zadržao za sebe. Mobitel je prodao, a novac zadržao. Račune za korištenje mobitela nije plaćao. 30-godišnjakinju je prisilio da proda svoje dionice telekoma i zlatni nakit, a novac da njemu. 30-godišnjakinju je na taj način oštetio za najmanje 50.000 kuna.

U studenom 2016. godine u Lopatincu, 45-godišnjak je od zaposlenice u njegovom ugostiteljskom objektu tražio da sklopi pretplatnički ugovor s teleoperaterom. Ona je to odbila. 45-godišnjak joj je zaprijetio fizičkim nasiljem i otkazom. Ona je zbog straha na kraju sklopila pretplatnički ugovor na svoje ime. Mobitel joj je uzeo i zadržao.

Protiv 45-godišnjaka je izdan europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je uhićen u SR Njemačkoj i izručen Hrvatskoj. Nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene