Nasilje,ilustracija (Foto: Getty)
Nasilje,ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty

Čakovečko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 45-godišnjaka zbog kaznenog djela iznude.


45-godišnjaka terete da je od listopada 2015. do lipnja 2016. godine u Lopatincu i Makarskoj, tražio od svoje 30-godišnje djevojke da troši svoj novac i imovinu za njegove potrebe i potrebe njegove tvrtke. Kad bi se ona suprotstavila i odbila mu dati novac, fizički bi ju i psihički maltretirao. Tukao ju je i prijetio joj da će ubiti nju i njoj bliske osobe.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Usred bijela dana vozio automobil s 4,29 promila alkohola u krvi Policija zaustavlja (Foto: Dnevnik.hr) Mladić pijan i bez pojasa vozio neregistrirani automobil bez vozačke: Dobio 15 dana zatvora

30-godišnjakinju je prisilio da plaća robu za potrebe ugostiteljskog objekta u njegovu vlasništvu kreditnim karticama koje su glasile na njezino ime. Osim toga, uzimao je njezinu kreditnu karticu i na bankomatima podizao novac i kupovao robu za ugostiteljski objekt.

Prisilio ju je i da potpiše pretplatnički ugovor s teleoperaterom uz kupnju mobitela koji je zadržao za sebe. Mobitel je prodao, a novac zadržao. Račune za korištenje mobitela nije plaćao. 30-godišnjakinju je prisilio da proda svoje dionice telekoma i zlatni nakit, a novac da njemu. 30-godišnjakinju je na taj način oštetio za najmanje 50.000 kuna.

U studenom 2016. godine u Lopatincu, 45-godišnjak je od zaposlenice u njegovom ugostiteljskom objektu tražio da sklopi pretplatnički ugovor s teleoperaterom. Ona je to odbila. 45-godišnjak joj je zaprijetio fizičkim nasiljem i otkazom. Ona je zbog straha na kraju sklopila pretplatnički ugovor na svoje ime. Mobitel joj je uzeo i zadržao.

Protiv 45-godišnjaka je izdan europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je uhićen u SR Njemačkoj i izručen Hrvatskoj. Nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.