Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo predalo je istražnom sucu Županijskog suda u Puli istražni zahtjev protiv počinitelja peterostrukog ubojstva u Puli, 46-godišnjeg Damira Voškiona.


Tim se zahtjevom osumnjičenog Voškiona tereti za počinjenje dva kaznena djela teškog ubojstva te tri kaznena djela ubojstva s prijedlogom za određivanjem pritvora.

Vezani članci Irena Hrstić - 3 Ravnateljica OB Pula: ''Dolazi nam sve više mlađih pacijenata, čak 10-15 godina mlađi nego u prošlom valu" Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv peterostrukog ubojice Damira Voškiona

To je potvrdio istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić.

Na temelju Kaznenog zakona RH ubojstvo djece smatra se teškim ubojstvom dok je ono odraslih članova obitelji okvalifikacirano kao ubojstvo. 

>> Ubojica iz Pule prebačen u zatvorsku bolnicu 

>> Ubojici dvoje djece i troje odraslih vjerojatno maksimalna kazna

>> Masakr u Puli: Likvidirao bebu, dijete i troje ljudi

Istražni sudan Vujića donio je i nalog da se osumnjičeni Damir Voškion, kojem danas u 17,55 sati istječe 48-satno zadržavanje u pritvoru, zadrži dodatna 72 sata. U tom razdoblju sudac će odlučiti o zahtjevu za provođenje istrage te o prijedlogu za donošenje odluke o pritvoru.

'Damiru Voškionu večeras u 17,55 sati istječe 48-satno zadržavanje i od tog trenutka kreće dodatni rok od 72 sata', izjavio je istražni sudac pulskoga Županijskog suda Svetislav Vujić.

Potvrdio je da je jučer, treći dan nakon stravičnog zločina, Damir Voškion prepraćen u zatvorsku bolnicu u Zagreb.

Osumnjičenik Damir Voškion u četvrtak je u obiteljskoj kući u
Rohregerovoj ulici ubio oca Renata, brata Deana, njegovu suprugu Natašu i njihovo dvoje djece - sedmogodišnju kćer Karlu i dvomjesečnog sina Maura. Kao motiv ubojstva policija zasad spominje poremećene obiteljske odnose.

U povodu tragične smrti obitelji Voškion, koja će sutra biti
pokopana, Grad Pula sutrašnji je dan proglasio Danom žalosti. 

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim zgradama na području grada Pule te neodržavanjem zabavnih priredaba.