Avenue Mall evakuiran i prije tri tjedna
Avenue Mall evakuiran i prije tri tjedna Foto: DNEVNIK.hr

Ispred zagrebačkog trgovačkog centra Avenue Mall u utorak prijepodne ponovno su se okupili ljudi te je stigla policija sa psom nakon dojave o bombi. Policija je u manje od dva sata došla do osobe koju povezuje s ovim događajem.


Policija je privela muškarca kojeg sumnjiče da je lažno dojavio da je u zagrebačkom Avenue Mallu postavljena bomba. 

Dojava je policiji stigla u 10:10, a malo nakon toga trgovački centar je dobio uputu o evakuaciji. Samo dva sata kasnije iz policije je stigla obavijest da je sumnjivac priveden.

"Policijski službenici aktivno pristupili utvrđivanju svih okolnosti dojave uz njihovu samu prisutnosti na terenu, što je u konačnici rezultiralo dovođenjem muške osobe koja se dovodi u svezi s ovim događajem", javila je zagrebačka policija i dodala kako je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme zaredale su se lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže kako policija intenzivno surađuje sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA), Europolom, Interpolom i trgovačkim centrima kako bi pronašli počinitelja. Božinović je kazao i kako je svrha ovih dojava uznemiravanje hrvatskih građana.

Ilustracija Što nakon dojave o bombi? Provjerili smo što treba učiniti u slučaju hitne evakuacije i jesu li šoping centri spremni

Nova dojava o bombi u Zagrebu - 1 "Znamo koji je cilj lažnih dojava o bombama": Digli na noge i međunarodne institucije

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju