Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot-projekt novog normalnog

Vraćamo li se napokon na staro? Počinju prva probna veća okupljanja ljudi, provjeravat će se koliko je novozaraženih

Aktualno Galerija Vraćaju se veća okupljanja - 1 Vraćaju se veća okupljanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vraćaju se veća okupljanja - 4 Vraćaju se veća okupljanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vraćaju se veća okupljanja - 3 Vraćaju se veća okupljanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vraćaju se veća okupljanja - 2 Vraćaju se veća okupljanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žakline Troskot Galerija 1/5 >>
Brojke u borbi s koronavirusom su sve bolje pa tako počinju prvi kontrolirani pokušaji masovnog okupljanja koji će pokazati možemo li se početi vraćati svojim starim životima.

Dobar trend u borbi s pandemijom vidi se i prema tome što se glazbeno-kreativna i event industrija, ali i brojne buduće mladenke i mladoženje spremaju u konkretnu akciju povratka u gotovo pa staro normalno.

Pročitajte i ovo Vlada će sufinancirati testove na koncertima - 3 50 kuna po testu Glazbenici došli na red: Ministarstvo će sufinancirati brze antigenske testove za posjetitelje koncerata Slika nije dostupna pilot-projekt uspio Optimizam nakon negativnih testova: ''Vrijeme je da se mjere popuste i prije 1. lipnja''

Stožer je najavio da će se od idućeg tjedna organizirati probni pilot-događaji, poput svadbe ili koncerta, kako bi se u skorom vremenu mogle popustiti stroge mjere.

Ako probe prođu dobro po pitanju zaraze koronavirusom, stožer će dopustiti svadbe s većim brojem uzvanika ili pak koncerte te druge događaje, kao što je bilo prije pandemije.

"Slijedi 13.5 u četvrtak, gdje će biti gosti isključivo cijepljeni sa dvije doze, gdje će se održati jedan poslovni domjenak, u trajanju od četiri sata nakon kojeg pristupaju, sedam dana nakon toga PCR testu da vidimo kako je prošao taj domjenak, odnosno to druženje“, potvrdila je Žakline Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene