Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

Užas u Splitu: Preminula djevojčica imala je zdravstvene tegobe. Majka je bila u statusu njegovateljice

U splitskoj bolnici danas poslijepodne preminulo je dijete. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

 

  • U splitskoj bolnici preminulo je dijete, priopćila je splitska policija, poručivši da su informaciju o smrti zaprimili danas u 13 sati
  • Dijete je u bolnicu dovezeno u lošem zdravstvenom stanju
  • Policija utvrđuje sve činjenice i okolnosti smrti djeteta

Najnovije informacije:

19:30 Reporter Nove TV Mario Jurič u Dnevniku Nove TV ugostio je Splićanku Dijanu Aničić, predsjednicu splitske Udruge Anđeli.

"Vidim njeno lice ispred sebe, bila je jedna prekrasna curica jako teško narušenog zdravlja, bila je naš korisnik i našeg rehabilitacijskog vrtića. Malo je dolazila jer je bila dugo u bolnici. Ovo što se dogodilo je zaista šok. Ta obitelj je dolazila redovito na savjetovanje i nikad nismo primijetili, ni mi, niti stručni djelatnici da bi to dijete imalo ozljede. Dijete je bilo čisto, uredno...", vidno potresena je govorila Aničić. Više pročitajte ovdje

18:23 Ravnateljica splitskog Centra za socijalu skrb Milena Drlje govorila je o slučaju preminule djevojčice.  Naglasila je da je majka djevojčice koristila status roditelja njegovatelja.

"Djevojčicu poznajem jer je bila teškog zdravstvenog stanja. Pružali smo im financijsku pomoć koja proizlazi iz statusa. Nismo imali naznake da bi bili neadekvatni roditeljski postupci, da su roditelji bili nasilni ili zanemarivali dijete", poručila je. Pročitajte više.

17:20 Ravnateljica splitskog Centra za socijalu skrb Milena Drlje će u 18 sati na konferenciji govoriti o slučaju preminule djevojčice.

17:05 U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split  u srijedu je  u 20:10 dovedeno dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Više pročitajte ovdje.

17:00 Reporter Nove TV Mario Jurič je rekao kako je neslužbeno riječ o 6-godišnjoj djevojčici koja od rođenja imala više zdravstvenih poteškoća. Iako se pojavljuju informacije o zanemarivanju djeteta, to nitko nije službeno potvrdio. Kako je naglašeno iz splitskog Centra za socijalnu skrb dijete je imalo teško i trajno narušeno zdravlje, bilo je u sustavu socijalne skrbi. Majka je koristila pravo na status roditelja njegovateljice. No, iz Centra su naglasili kako nisu imali poziva niti probleme vezano uz tu obitelj.

16:42 Riječ je o djevojčici od šest godina koja je živjela sa samohranom majkom na području Splita. Ravnateljica splitskog Centra za socijalu skrb Milena Drlje za Hinu je izjavila je da je majka imala status roditelj njegovatelj jer je dijete imalo višestruke razvojne teškoće.

Mediji navode da je državno odvjetništvo nakon obavijesti policije naložilo detaljno medicinsko vještačenje.

16:40 Kako se neslužbeno doznaje riječ je o šestogodišnjoj djevojčici, koja je već nekoliko puta bila hospitalizirana u KBC-u Split i to zbog kronične bolesti. Jutarnji list piše kako je u bolnicu navodno dovezena u teškom stanju i to nakon što je u njen dom pozvana ekipa Hitne pomoći koja ju je pokušala reanimirati.

Već prilikom dolaska Hitne pomoći, piše Jutarnji, bile su vidljive modrice te rane od dekubitusa.

15:20 U četvrtak oko 13 sati PU splitsko-dalmatinska dobila je informaciju kako je u splitskoj bolnici preminulo dijete. Dijete je u srijedu u bolnicu dovezeno u lošem zdravstvenom stanju.

U ovom trenutku policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenice i okolnosti smrti djeteta. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, poručuju iz policije.

Zasad nema informacije o dobi i spolu djeteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene