Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Dragi Tadiću

U slučaju pokušaja podmićivanja vrhovnih sudaca svjedočili novinari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarka Slavica Lukić nije htjela otkriti izvore koji su joj davali informacije o slučaju o kojem je svojedobno pisala, a svjedočenje Ivice Šole bilo je zatvoreno za javnost.

Na suđenju Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda u zamjenu za blažu kaznu Branimiru Glavašu novinarka Slavica Lukić rekla je danas da nije znala niti pisala o tome kada će spis u tom predmetu biti dostavljen u sudsku evidenciju, ni tko će o njemu odlučivati.

Novinarka Jutarnjeg lista u srpnju 2010. pisala je o kretanju predmeta na Vrhovnom sudu prije odluke o žalbi kojom je Glavašu taj sud smanjio kaznu s deset na osam godina. Na sudu danas nije željela otkriti izvore informacija, što je i zakonsko pravo novinara, pa tako nije odgovorila na pitanje obrane, na čiji prijedlog je i ispitana, iz koje je ustanove dobila informaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Dragi Tadiću Sanja Marketić brani Glavaša: Znao je da pokušavamo nešto, ali ne i što Slika nije dostupna Svjedočio Herman Vukušić U nastavku suđenja Dragi Tadiću opet o turniru u pokeru

>> Sanja Marketić brani Glavaša: Znao je da pokušavamo nešto, ali ne i što

Pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda objasnila je da svaki novinar koji se bavi pravosuđem može iz poslovnika Vrhovnog suda ili razgovora s bilo kojim sucem ili odvjetnikom doznati općenito kako se na sudu kreće neki sudski spis. Dodala je da je i prije tih članaka pisala načelno o proceduri kretanja spisa na sudu.

Svjedočenje novinara i sveučilišnog nastavnika Ivice Šole ostalo je nepoznato javnosti koja je isključena s rasprave jer ga je Tadićeva obrana ispitivala na okolnosti tajnog telefonskog razgovora.

Kazao je tek da poznaje Tadića jer je ugledni poduzetnik kojeg svatko zna, dok od ostalih suoptuženika koji su se prije suđenja nagodili s USKOK-om, poznaje bivšu zamjenicu glavnog urednika Glasa Slavonije Sanju Marketić te površno Ivana Drmića kao lokalnog političara, dok Srećka Jurišića i Tadićevu suprugu Božicu Tadić-Ćavar ne poznaje.

Suđenje se nastavlja 4. prosinca kada bi trebali biti ispitani Ivan Drmić i Srećko Jurišić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene